Ciutat

Un premi per al millor cuiner de truites del barri de Can Deu

Després de quatre anys, el barri torna a celebrar la seva Festa Major

Els veïns i veïnes del barri gaudint de la truita / ÓSCAR ESPINOSA

Aquest matí de diumenge, la calor era gairebé insuportable però el barri de Can Deu té molt a celebrar i les altes temperatures no seran un problema. Des del 2015, el barri no celebra la seva Festa Major però enguany, els veïns i veïnes han decidit canviar els plans i recuperar la tradicional festa. A més a més, ho han fet amb tota mena de luxes. La jornada festiva començava el passat divendres amb un espectacle a càrrec de les Forques de Can Deu i continuava amb diverses activitats ambientades en el món del circ organitzades per la Companyia Xaladers. Així doncs, el passat dissabte a la tarda continuava la celebració amb un seguit de concerts i espectacles flamencs i sardanistes. A més a més, qui volgués podia gaudir d’un passeig en un carruatge tirat per cavalls.

Avui, l’últim dia de la festa, començava amb una xocolatada per a tots els veïns del barri. Però, a mesura que passaven les hores, la calor es feia gairebé insuportable. Gràcies a la festa d’escuma, els nens i nenes han pogut refrescar-se. Malgrat tot, molts d’ells encara molt acalorats, han acabat ficant-se dins de la font de la plaça principal del barri com si es tractés d’una piscina.

/ ÓSCAR ESPINOSA

UN PREMI A LA MILLOR TRUITA

El plat fort ha estat la degustació de les truites i la sangria casolana. Tothom esperava el moment de la degustació, ja que serien els mateixos veïns qui decidirien que havia estat el millor cuiner. Al final, ho han tingut bastant més fàcil. El Pedro ha estat l’únic concursant que ha participat portant una gran truita de patates. Ell, juntament amb la seva dona, regenten el Bar Estación i ja estan acostumats a cuinar per al barri. “Els ingredients són els de tota la vida”, assegura el cuiner i afegeix que al seu bar “ells la cuinen així de gruixuda”.

Amb un bon got de sangria, els sabadellencs han tastat fins a tres o quatre trossos de truita felicitant el cuiner per la seva feina. Després de quatre anys sense Festa Major, els veïns i veïnes de Can Deu han celebrat amb alegria la tornada. El punt final el posaran aquesta mateixa nit les Forques de Can Deu.

Comentaris
To Top