Ciutat

En marxa el projecte per a la renovació de la vorera del carrer Goya

Un dels trams del carrer Goya / Lluís Franco

D’entre totes les voreres en mal estat de Sabadell, la reparació del carrer Goya al barri de Campoamor és una de les més reivindicades pel veïnat. Les arrels dels arbres han acabat trencant i deformant les voreres, cosa que ha provocat diverses caigudes i una allau de queixes dels veïns.

Després d’una dècada de reivindicació, finalment han rebut resposta. L’antic govern va posar en marxa un projecte de renovació i millora d’aquest paviment. Es tracta d’un estudi pensat per restaurar la vorera dels nombres senars del carrer de Goya, en el tram comprès entre el passeig del Comerç i el passeig d’Espronceda. “Encara s’hi està treballant, però l’objectiu és restablir l’espai públic de voreres, jardineria i mobiliari urbà d’aquest tram”, asseguren fonts del consistori.

Optimisme moderat

El representant de l’associació veïnal, Diego Granero, ha aplaudit la iniciativa. Tot i això, coneixedor que “la burocràcia endarrereix els projectes”, ha assegurat que “ens n’alegrarem encara més quan els operaris estiguin a peu de carrer i l’obra, en marxa”. Segons recorda, és un projecte reivindicat “des de fa més d’una dècada”. Granero ha indicat que “el barri és una zona molt habitada per gent gran amb problemes de mobilitat”.

Les arrels dels arbres han fet malbé la vorera / LLUÍS FRANCO

En aquest sentit, hi ha trams on la mobilitat es fa especialment complicada per a persones amb discapacitats físiques, que han de buscar una alternativa de pas. D’altra banda, el representant veïnal ha recordat que “diverses persones han caigut i han pres mal a aquella vorera”. És el cas de Rosa Maria Antúnez, una dona de 77 anys que en dos anys ha caigut tres cops a la mateixa vorera. La Rosa Maria viu en aquest mateix carrer, tocant a la plaça Picasso, i ha d’agafar “sovint” el tren de rodalies de Renfe. “No em queda cap altra opció que passar per aquest carrer i, tot i que ho faig amb compte, he caigut ja diverses vegades pel mal estat del carrer”, diu, i es mostra satisfeta pel projecte.

Comentaris
To Top