Ciutat

Neix el Cercle Republicà 1r d’Octubre de Sabadell

Diversos membres del Cercle Republicà / Cedida

L’Espai Àgora va acollir ahir la presentació del Cercle Republicà 1r d’Octubre de Sabadell, un nou projecte que neix amb un manifest signat per 115 persones de diversos sectors i àmbits de la ciutat. La presentació va anar a càrrec del portaveu de Poble Lliure, el sabadellenc Guillem Fuster, i la sabadellenca i exregidora de Cultura Montserrat Chacon. 

República, feminisme i independència

La línia política del Cercle hereta el fil republicà històric de Sabadell i la memòria de l’1 d’octubre del 2017, i vol ser un espai de reflexió partint del compromís amb la independència, el feminisme, la transformació social i la construcció de la República Catalana. La nova organització pretén “sacsejar” la política municipal des de les demandes socials sense caure en partidismes i recuperar les arrels republicanes sabadellenques.

Un centener de signatures

El Cercle té com a horitzó crear una Assemblea Constituent entre mitjans i finals de setembre que s’anirà treballant durant l’estiu per articular el projecte i ja compta amb 115 signatures. A part de Chacon i Fuster, també han signat el manifest sabadellencs com Ernest EspinósXus Merino, Isidre Soler, Carme Salvans o Manel Larrosa.

Comentaris
To Top