Ciutat

El ‘botellón’ pren el carrer a Castellarnau i genera queixes veïnals

Restes després del ‘botellón’ al pàrquing de la plaça Joan Alsina / cedida

Amb l’arribada del bon temps, el fi del curs acadèmic i l’inici de les vacances, es dóna un escenari que s’ha convertit en un problema comú per a molts veïns a la ciutat: algunes colles de joves que opten pel sistema més econòmic i, alhora, molest de diversió: el ‘botellón’. Aquesta pràctica genera conflictes i dificulta el descans dels veïns. Un exemple d’això ara es viu a la plaça Joan Alsina de Castellarnau .

“Des del març hem aguantat periòdicament que les colles es reuneixin davant de les nostres cases”, apunta la Marta una de les veïnes, “però aquest mes és un fet diari”, es lamenta. Els afectats expliquen que els joves arriben amb altaveus i “la música, a tot volum” els impedeix descansar.

“I més ara, que dormim amb les finestres obertes”, apunta una de les propietàries, l’Herminia. Més enllà del soroll, critica l’Enric, la colla fa malbé el mobiliari públic. Escombraries, papereres fetes malbé a puntades de peu i vidres trencats al bell mig de l’asfalt són algunes de les situacions que han de lamentar els sabadellencs de la zona.

També s’han trencat un dels retrovisors de l’automòbil d’un dels veïns. Per això, els afectats consideren que més enllà de les molèsties nocturnes, “és una qüestió de seguretat en un barri residencial i generalment tranquil”.

Una de les situacions que va alertar el veïnat van ser els crits “desesperats” d’una noia que demanava “no és no”, a mode d’oposició a les relacions sexuals forçades. “No sabem si era un simple joc o la noia corria perill”, diuen.

La Policia Municipal confirma haver rebut queixes durant les darreres setmanes, quan s’ha intensificat l’activitat d’aquests joves. Fonts de l’Ajuntament garanteixen que els agents han actuat en rebre les incidències  i avancen que hi ha pendent una reunió els veïns per analitzar la situació i trobar solucions conjuntes. Hi assistirà el tinent d’alcalde i regidor de Cohesió Territorial, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez i Marta Morell com a regidora de districte.

Comentaris
To Top