Oci i cultura

‘Les cançons seran sempre nostres’ renova els clàssics al Fresc Festival

Modernitzar el tradicional amb l’objectiu que no es perdi. Aquest és un dels objectius de ‘Les cançons seran sempre nostres’. Es tracta d’un espectacle que agafa 20 cançons tradicionals i les tracta amb l’objectiu  de difuminar les fronteres, tòpics i prejudicis que actualment té la cançó tradicional. Aquest objectiu el porten a terme Arnau Tordera, compositor, guitarrista i cantant líder del grup Obeses, i de Magí Canyelles, tenorista i multiinstrumentista; acompanyats per Joana Gumí, al violí i acordió diatònic, Arnau Burdó, a la veu, teclats i electrònica, Maribel Ribero, veu i contrabaix, i Antoni Font a la direcció escènica.

‘Les cançons seran sempre nostres’ porta els temes més tradicionals de Catalunya com ‘La filadora’, ‘Rossinyol que vas a França’ o ‘Els segadors’ a un terreny que mescla l’ús d’instruments tradicionals amb instruments elèctrics i l’ús de recursos electrònics, creant un estil totalment sorprenent. I tot això ho acompanyen amb una estètica trencadora però que segueix la idea de l’espectacle, ja que mescla clàssic amb trencador utilitzant túniques de frares amb efectes visuals sorprenents.

El repertori de clàssics, a més, agafa de base la selecció de cançons de Jaume Ayats a ‘Explica’m una cançó – 20 cançons tradicionals catalanes’, on Ayats explica l’origen, usos i curiositats d’aquests temes tant nostres que es recuperen.

L’espectacle es podrà veure aquest dimarts 9 de juliol en el marc del Fresc Festival a l’Amfiteatre dels Jardins de l’Espai Cultura a les 21.30 h. I es poden comprar entrades aquí.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top