Ciutat

Vietnam, el destí més sabadellenc

Vietnam, Tailàndia i Kènia són les tendències d’aquest estiu d’aquells sabadellencs que han optat pels grans viatges. Aquesta temporada, els que han optat majoritàriament per les visites de llarga distància han posat el focus als continents asiàtic i africà.

Rebeca Orellana, de l’agència de viatges Somnis Travel, ho confirma: “l’agència ha rebut molta demanda de Vietnam, Tailàndia –especialment de Bangkok, la seva capital– i també de les Illes Maldives, potser perquè els preus són força econòmics en comparació a altres destins similars”. Hi coincideix Salut Sampe, de l’agència Plans de Viatges, que amplia el protagonisme a tot el continent asiàtic. De fet, afegeix el Japó a la llista, un país força demandat pels viatjers de Sabadell aquest 2019.

Orellana situaria en segona posició els viatges al continent veí, Àfrica, que estan despertant un gran interés entre els sabadellencs, una tendència creixent que també confirma l’expert en  fluxes turístics -o “turistòleg”, com ell prefereix- Sergi Llorente, amb el seu estudi en tendències turístiques.

I, en concret, són Kènia, Botswana i Mombasa les destinacions principals.  “Aquests indrets estan despertant gran interés perquè es tracta d’un tipus de cultura diferent, que trenca completament amb la rutina, precisament del que defugen els turistes”, aclareix Llorente.

Des de l’agència Be Travel, les tendències són similars. Sergi Ribé, responsable de l’empresa, assegura que no hi ha un indret protagonista. “Les opcions són molt variades i la demanda està diversificada”, explica. Tot i això, assegura que “l’estrella” és el gran viatge, és a dir, el de llarga distància i coincideix també en destacar que els paquets turístics que estan tenint una sortida més forta enguany són Vietnam, Tailàndia i les Maldives.

A una mica de distància, i seguint amb la dinàmica de la passada temporada, també la Costa Oest dels Estats Units està molt demandada. Com a novetat Ribé destaca que, entre els destins més propers, aquest any ha notat un fort increment en els viatges a Corfú (Grècia), com a “alternativa a les illes Balears o Canàries”.

D’altra banda, segons els pronòstics de Marina Torrent –també experta en fluxes turístics– i Sergi Llorente, a Pekin es produirà un gran creixement el proper 2020, tot i que “el gran boom es donarà quan acabi la guerra econòmica entre el gegant asiàtic i els Estats Units”, preveu Llorente, que considera que en tres anys la Xina serà número u en turisme mundial.

Internet i “Bed&Breakfast”

Internet i les diferents plataformes turístiques han revolucionat l’espectre viatjer. Llorente explica que les tendències de viatge s’han vist cada cop més marcades per l’impacte de plataformes com AirBnb, Booking o Trivago.

A més, la demanda d’hotels ha passat a un segon pla en benefici als apartaments turístics, que han augmentat un any més la seva demanda. Com destaca Torrent, les escapades a països més propers i dins del mateix continent europeu generalment es contracten mitjançant internet i “s’autogesionen des de casa”.

A més, les estades han evolucionat al model B&B (Bed and Breakfast), un prototip similar a un hotel però amb la característica que “és un particular qui ofereix la seva habitació o casa i fins i tot pot viure-hi a l’immoble”. En aquest sentit, les empreses de viatges ara principalment coordinen viatjes de llarga distància. Pel que fa a les escapades més properes, doncs, els experts coincideixen que Sardenya i Croàcia han guanyat un gran públic aquest 2019.

Imatge d’arxiu d’uns turistes a punt d’entrar a un hotel / Lluís Franco

Els sabadellencs també som gent fidel als nostres costums. Com ja és tradicional, aquest any també es mantenen els viatges intraestatals, on predominen en primer lloc les visites als pobles i en segon lloc, les Illes Balears i Canàries, segons els experts. També la capital espanyola serà un destí molt concorregut, mantenint la tendència dels últims anys.

La setmana passada el D.S. va activar una enquesta mitjançant les xarxes socials per conèixer on viatjareu (en cas que ho feu) aquests mesos. Segons els resultats del sondeig a Instagram, amb una mostra de 217 usuaris, el 45,6% farà una escapada per Catalunya o Espanya; el  20,7% viatjarà per Europa i un 11,06% ho farà a altres continents. El 23,04%, però, es queda a Sabadell. A Twitter la línea és similar. De 144 participants, el 44% voltejarà l’Estat, el 22% visitarà capitals europees i el 10% marxarà ben lluny. Pel 24% que diu que es queda a la ciutat, recordeu que tenim un gran servei de piscines municipals per fer passar la calor.

Comentaris
To Top