Ciutat

Ciutadans reclama que l’Ajuntament contracti més empreses del tercer sector

Treballadors de CIPO, una de les empreses del tercer sector de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Ciutadans (Cs) vol que s’incloguin clàusules socials en els contractes de l’Ajuntament per tal que les empreses d’aquest sector “no depenguin únicament de les subvencions”, segons expliquen en un comunicat. Per fer-ho, des de la formació taronja proposen elaborar una “guia de contractació municipal social” que estableixi quins serveis públics es podrien adjudicar a les empreses d’aquest sector.

El regidor de Cs José Luis Fernández assegura que “la contractació social en el sector públic és essencial per als col·lectius amb dificultats d’inserció laboral”. La guia també permetrà definir lots de contractació que es podrien consensuar amb les empreses de la ciutat vinculades a aquest sector. Fernández recorda que “la directiva de contractació pública de la Unió Europea i la llei espanyola afavoreixen que els contractes de les administracions s’adjudiquin a entitats de caràcter social sense ànim de lucre”.

Ajudar-les en un moment difícil

Segons José Luis Fernández, “el tercer sector està en dificultats per la pujada del salari mínim, que ha augmentat els seus costos però no els seus ingressos”. L’edil manté que aquestes entitats “estan ofegades”, per la qual cosa “ara és un moment crucial per a utilitzar la contractació pública de manera proactiva i ajudar aquest sector”. Des de Ciutadans argumenten que aconseguir contractes públics ajudarà aquestes empreses a créixer i aconseguir altres encàrrecs en el sector privat en el futur.

Comentaris
To Top