FESTA MAJOR

Els independentistes rebaixen el boicot al pregó i culpen el govern Farrés

“És un greu error polític que no contribueix en absolut a la concòrdia i la convivència”, asseguren els republicans. Junts assenyala Ciutadans

El pregó d'ahir, envoltat de tensió / VICTÒRIA ROVIRA

El boicot al pregó de Festa Major de Mirna Lacambra va ser conseqüència directa de la retirada de la pancarta dels polítics empresonats del govern Farrés. Si més no, així ho creuen els partits independentistes. ERC, Crida i Junts han qualificat avui l’escridassada a la plaça de Sant Roc –que va silenciar el discurs de la presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell– com a forma “d’expressió” de rebuig a l’empresonament dels líders independentistes.

El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, va afirmar ahir al D.S. just després del missatge que els crits a Lacambra eren la mostra que “la gent s’havia expressat” en solidaritat amb els presos. En la mateixa, des de Junts qualifiquen els fets “d’expressió reivindicativa” i “pacífica”, similar al símil que fa la Crida, que ho veu com un exercici de dret “democràtic”.

Mirna Lacambra, durant el seu pregó / LLUÍS FRANCO

El dia després, amb la ressaca de l’incident, els independentistes culpen el Govern –PSC i Podem– i també a Ciutadans d’haver encès els ànims amb la retirada de la pancarta. La plaça s’adreçava a l’alcadessa i al govern”, afirma la Crida, per haver retirat els símbols de la façana de l’Ajuntament. “És un greu error polític que no contribueix en absolut a la concòrdia i la convivència”, argumenten des d’ERC, que emplaça l’alcaldessa a “fer autocrítica i escoltar tothom”. Junts també coincideix en la diagnosi i apunta directament a Ciutadans, “una força política que viu de la confrontació“.

Crits independentistes boicotegen el pregó de Mirna Lacambra

“Ningú la va advertir”

La formació de Lourdes Ciuró no s’explica com el govern de Farrés, que va convidar Lacambra a fer el pregó, no la va avisar de la possibilitat que la plaça Sant Roc es convertís en una cridòria col·lectiva. “Ningú de Govern la va advertir de la possibilitat que fos un moment, legítimament, reivindicatiu”, exposen des de Junts, formació que lamenta el mal tràngol de Lacambra.

ERC i la Crida discrepen i creuen que el mateix discurs de Lacambra era desafortunat. Els republicans parlen del “dret a ser escoltat” i responsabilitzen Lacambra d’elaborar un pregó amb una “absoluta manca d’idoneïtat” i deixen clar que no comparteixen algunes de les seves afirmacions. “Tots haguéssim volgut un pregó en el que la ciutat s’hagués sentit més representada“, lamenten els anticapitalistes.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top