DS MOTOR

Un ral·li històric

El primer cartell del Ral·li de la Llana
El primer cartell del Ral·li de la Llana / CEDIDA

El Ral·li de la Llana va néixer en els bons anys del tèxtil, per això tenia de patrocinador el fabricant Tèxtil Riba, i també per això el guanyador s’emportava la copa i diners en metàl·lic. Tot vessava. En aquells anys d’or, el Centre d’Esports jugava a Primera Divisió (va classificar-se quart a la Lliga!) i a Sabadell es van repartir 1.000 milions de pessetes gràcies a la rifa de Nadal. Totes ens ponien i quan les coses van bé, tothom se’n beneficia. Per això, l’Escuderia Sabadell es va animar a organitzar un ral·li que, en poques edicions, va fer-se un nom i un prestigi al campionat de Catalunya i també al d’Espanya.

El Ral·li de la Llana va ser clau per posar la nostra ciutat al mapa del motor i per fer afició, una afició que xalava veient competir els millors pilots amb els millors cotxes de l’època. Durant cinc anys, del 1968 al 1972, la cita de la Llana era gairebé festa local. Milers de sabadellencs i de vallesans s’amuntegaven pels marges dels trams cronometrats per veure passar els seus nous ídols. Cinc primeres edicions, tres pilots locals guanyadors i cinc victòries dels Porsche, precisament en el ral·li de la ciutat des de la qual la marca d’Stuttgart va entrar a Catalunya i a Espanya.

el parc tancat de la Casa de la Caritat durant el V Ral·li de la Llana del 1972

El parc tancat de la Casa de la Caritat durant el V Ral·li de la Llana del 1972 / CEDIDA

El parc tancat de la Casa de la Caritat durant el V Ral·li de la Llana del 1972

La sortida de la VIII edició, 40 anys després / CEDIDA

Han passat cinquanta anys des d’aquells primers ral·lis, però en fa vint que el nou Ral·li de la Llana torna a brillar en el panorama de la competició automobilística de casa nostra i continua fent afició. L’empenta i la il·lusió del Motor Club Sabadell ho fan possible i també fan possible que Sabadell visqui, si més no en l’àmbit de la competició automobilística, uns altres anys d’or. Molta benzina i gas a fons!

Opinió Jaume Marco

Gaudiu del ral·li amb seny i civisme

Ja hi tornem a ser. Avui ens tornarem a trobar al Parc Catalunya per donar el tret de sortida a la XX edició del Ral·li de la Llana. Una prova que transcendeix el vessa

nt esportiu nodrint el nostre país d’una activitat que mou l’economia, ens donem a conèixer arreu del territori i, en definitiva, passem una bona jornada entre tots els aficionats al motor.

Com a president del Motor Club, només espero que aquesta vintena edició tingui igual o més èxit que les anteriors i que el públic assistent tin

gui seny a l’hora de moure’s entre els trams d’enllaç.

I per últim i no menys important, des del Motor Club demanem que imperi el civisme entre tots plegats. En els temps que corren, en què cada vegada és més complicat organitzar ral·lis per les carreteres del nostre país, hem d’intentar que la nostra presència no es converteixi en un problema. És per això que qualsevol que vulgui acostar-se als trams, veure el pas dels cotxes, gaudir amb l’habilitat dels pilots i vibrar amb l’atractiva sonoritat dels motors, deixi els vorals de la carretera millor de com se’ls ha trobat, així com obeir les indicacions dels comissaris esportius. Una tasca bàsica perquè sense ells res d’això seria possible. Fem, entre tots, que aquesta XX edició del Ral·li de la Llana Trofeu Autosí sigui tot un èxit.

Salut i Motor Club!

El recorregut

El ral·li tornarà a transcórrer per tres trams a doble passada molt coneguts per als aficionats: El Sants, a tocar de Sant Feliu de Codines, que recorrerà l’Espai Natural de Sant Miquel del Fai; el tram de Santa Eulàlia de Riuprimer, direcció Santa Maria d’Oló; i el tercer i definitiu, entre Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells. 55,2 quilòmetres cronometrats entre les comarques del Vallès Oriental i el Moianès que en el total de la prova en sumaran 261.

La prova serà puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, Copa de Catalunya per grups, Campionat de Catalunya de pilots i copilots Històrics i Clàssics de Ral·lis d’Asfalt, Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints, Campionat de Catalunya de Regularitat Súper Sport (RSS) i Regularitat Sport (RS). També puntuarà per a la Challenge Michelin Rallye Catalunya 2019 i per al trofeu social del Motor Club Sabadell-Trofeu Autosí.

Comentaris
To Top