Publicitat
Ciutat

Maria Teresa Relat i la Fundació Ateneu Sant Roc, premiats amb el VIII Memorial Àlex Seglers

Els premiats en la VIII edició del Memorial Àlex Seglers han estat Maria Teresa Relat i la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona. Aquest premi té una periodicitat anual i s’atorga en reconeixement a la tasca feta per persones individuals o entitats en el camp de la promoció de valors que sustenten la convivència a Catalunya i que tinguin com a base el respecte cap a la diversitat, la contribució al diàleg entre les diferents creences que conformen la societat i la defensa dels drets humans.

Maria Teresa Relat recull el seu guardó / D.S.

L’acte s’ha celebrat a la Casa Duran, i l’entrega de premis ha estat presidida per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. El primer premiat, l’Ateneu Sant Roc de Badalona, va néixer fa 50 anys al barri que porta el mateix nom. Actualment té uns 400 voluntaris, 300 socis i l’any 2018 van passar més de 19.000 persones en algun dels seus actes.

L’encarregat de recollir el guardó ha estat Juanje Guerrero, membre del patronat i educador social del barri. “Hem treballat sempre per transmetre els valors i la convivència entre les persones”, ha assegurat Guerrero. L’educador social ha recordat la dificultat de treballar en un barri amb tantes dificultats com és Sant Roc, amb unes xifres d’atur elevades i amb una diversitat important. En aquest sentit, Guerrero ha destacat que la Fundació Ateneu Sant Roc treballa amb les persones, indiferentment de l’origen.

L’altra guardonada d’enguany, ha estat la professora de Religió de l’escola Sant Nicolau i activista social Maria Teresa Relat (1934). Aquesta ha estat sempre vinculada a qüestions com els drets de la dona, de les persones grans o del col·lectiu LGTBI entre d’altres. Tot això, des del seu vessant religiós. En el seu discurs, Relat ha homenatjat totes les persones qui admira, com Arcadi Oliveres o Sor Lucía Caram. “He après que tothom té dret a discrepar, i tenim la necessitat i l’obligació de ser insubmisos amb les normes que no són justes”, ha assegurat Relat.

Per acabar l’acte, el Dúo Controversia ha ofert un concert de quatre temes al públic assistent.

Publicitat
Comentaris
To Top