Ciutat

Plantaran 380 arbres nous als districtes 1, 2 i 3

El Pla director de l’arbrat viari de Sabadell 2019 començarà a ser una realitat perceptible per als ciutadans a partir de finals de l’any vinent si tot va segons el previst. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment ahir dilluns dos projectes que es faran en paral·lel en aquesta línia, un de millora en diferents carrers i l’altre, de reposició en l’arbrat dels districtes 1, 2 i 3. El primer està pressupostat pràcticament en 175.000 euros; i el segon, en poc més de 308.000, uns 483.000 euros en total. Així, els treballs es faran en 44 carrers, tres districtes diferents, 475 posicions i, en conjunt, es plantaran o reposaran 509 arbres –majoritàriament on ara hi ha escocells buits–.

El gruix del projecte se centra en els primers tres districtes de la ciutat, on es plantaran 380 arbres nous. Al districte 1 (sectors Centre i Sant Oleguer) tindrà repercussió en 11 carrers: Brutau, Josep Renom, la Salut, Corominas, plaça Maria Mercè Marçal, Ripoll, Salvany, Samuntada, Sant Jaume, Sol i Padrís i Valentí Almirall.

Pel que fa al districte 2, que inclou els barris de la Creu Alta i Can Puiggener, els carrers on es faran les actuacions són els d’Antoni Forrellad i passatge Somosierra, la baixada de Can Puiggener, Batlle Vell, Francesc Layret, Gibraltar, avinguda de l’Onze de Setembre, Pare Rodés, Pi i Margall, Prats de Lluçanès, passatge Gertrudis Artigues, Puig de la Creu i Archidona, Vilarrúbias i Zamenhof.

Per últim, al districte 3 (sectors Ca n’Oriac i Nord) els carrers afectats seran Alcalde Ribé, avinguda Matadepera, Baltarga, Bosc, Costabona, plaça Castanyers, Molina, Nord, Romaní, Principat, Príncep de Viana i ronda de la Roureda.

En tots aquests carrers hi ha posicions buides o amb la soca encara present. En els casos que encara hi hagi arbre, des de l’Ajuntament expliquen que es reposaran perquè el seu deteriorament aconsella retirar-los per motius de seguretat o perquè es tracta d’una espècie poc adequada que cal canviar.

Projecte de millora

En aquesta part del projecte s’actuarà als carrers de Walter Benjamin i Ruiz Villalba (Castellarnau), Antoni Forrellad (Can Puiggener), Bruges, Arimón i Creueta (Centre), on es plantaran 129 arbres que completen el total de 509. S’hi faran treballs d’eliminació d’alguns escocells, eixamplar o remodelar els actuals i crear-ne alguns de nous en substitució d’altres.

Comentaris
To Top