Publicitat
Ciutat

La sabadellenca Laura Dubreuil, premi Dona TIC de la Generalitat

La mare de Laura Dubreuil, Ladis Vall, recollint el premi per part del conseller Jordi Puigneró / CEDIDA

La sabadellenca Laura Dubreuil ha estat guardonada en la cinquena edició dels premis Dona TIC que atorga el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat. El guardó reconeix el paper de les dones en el món de les noves tecnologies i busca oferir referents per les noves generacions. El premi el va recollir aquest dimarts al vespre la mare de Dubreuil, Ladis Vall, de mans del conseller Jordi Puigneró, ja que la premiada treballa a l'estranger.

El jurat ha premiat Dubreuil en la categoria Revelació, on hi havia vuit candidatures més. Té 31 anys, és exalumna de l'Escola Pia de Sabadell i és enginyera superior de telecomunicació. Actualment combina la seva feina en una empresa vinculada al món de la neurociència establerta a Boston (Estats Units), Neuroelectrics, amb els estudis de doctorat en neurociències a la UB en col·laboració amb la universitat de Harvard, on estudia i desenvolupa sistemes basats en intel·ligència artificial per al diagnòstic de salut mental.

Laura Dubreuil va agrair el reconeixement ahir mateix al vespre a través de Twitter des de Boston. "Molt agraïda pel premi #DonaTIC Revelació", ha publicat, lamentant no haver pogut assistir a la gala d'entrega dels premis, onze en total, celebrada a la Sala Barts de Barcelona.

Per la seva part, el conseller Puigneró va explicar durant l'acte que el govern vol elevar el Pla Dona TIC a estratègia de país. Segons el conseller, només el 30% dels prop de 7 milions de treballadors del sector TIC a Europa són dones, “una situació preocupant que es repeteix a Catalunya i que el Govern té com a prioritat revertir”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top