Diners

Fluidra eleva objectius de sinergies de costos i vendes

El CEO de Fluidra, Eloi Planes, en una imatge d'arxiu / ACN

[Per Joaquim Martín, periodista]

La nova Fluidra, sorgida de la fusió entre la sabadellenca Fluidra i la nord-americana Zodiac, navega amb el vent a favor, fet que li ha permès elevar els objectius de sinergies de costos i vendes establerts en el Pla Estratègic 2022, presentat fa un any. Aquesta brillant realitat com a líder global en equipament per a la piscina i wellness es va donar a conèixer dimecres en la 4a edició de l’Investor’s Day (Diada de l’Inversor). El president executiu, Eloi Planes; el conseller delegat, Bruce Brooks; el CFO, Xavier Tintoré; i el director de Comunicacions Corporatives, Luis Boabda, van ser els encarregats d’aprofundir en l’actualització del pla.

Planes es va felicitar pels resultats de la fusió. “Estem parlant de dues grans empreses del sector amb dos perfils molt diferents però totalment complementàries. El projecte és molt ambiciós, però el temps ens està donant la raó: la fusió era profitosa per a tothom”, va afirmar. El procés d’integració de les dues empreses ha assolit, en el primer any de la fusió, gairebé el 90% dels objectius.

Fluidra preveu generar amb la fusió unes sinergies de costos de quasi 40 milions d’euros (5 milions més) i unes sinergies de vendes de 59 milions. “Com ho aconseguirem? Amb la comercialització d’una nova gamma de productes per a piscina residencial i l’entrada en el món de la piscina comercial a Amèrica del Nord i la venda creuada per maximitzar la cartera de clients a Europa i l’Hemisferi Sud”. Ara, “cal reforçar la nostra actuació en el mercat, per consolidar el creixement i la generació de benefici per a l’accionista, i també plantejar noves compres de Pimes del sector”.

El repte és, el 2022, assolir unes vendes de 1.666 milions d’euros (ha de créixer un 6% anual) i un Ebitda de 351 milions. En el 2019, Fluidra tornarà als resultats positius –l’any passat va patir l’impacte de la fusió–, malgrat la incertesa econòmica mundial. “Dos terços dels nostres ingressos provenen del parc instal·lat de piscines. Només un 8% del negoci estaria en risc”.

Comentaris
To Top