Publicitat
Esports

Sabadell-Badalona: rodejat d'anècdotes i amb un balanç malèfic pels arlequinats

El japonès Hiroshi va malbaratar un penal la temporada de l'ascens a Segona A / DS

Cap victòria arlequinada en les seves 9 visites a la Creu Alta. Aquest és l'esfereïdor balanç pels arlequinats dels Sabadell-Badalona disputats a Segona B en el tram dels últims 14 anys. El conjunt escapolat s'ha emportat 5 empats i 4 triomfs a casa amb un afegit aspecte golejador encara més sorprenent: només un gol ha marcat l'equip arlequinat en aquests 9 antecedents. De fet, els duels entre ambdós equips han estat sempre molt tancats i amb escassa producció ofensiva. Trobem quatre empats a zero i tres victòries visitants per la mínima (0-1). El resultat més clar va ser el 0-2 de la temporada 16/17.

A més del desolador bagatge global pel Sabadell, també hi trobem anècdotes i situacions amb tocs surrealistes en els seus enfrontaments. L'inici de la malastrugança va ser el 0-1 de la nefasta temporada 05/06. El Sabadell de Jaume Bonet havia creat innumerables ocasions per marcar i va perdre en el minut 92 en l'únic xut a porta del Badalona (Caballero). En la temporada de l'ascens arlequinat (10/11) el partit va acabar 0-0 (llavors el Badalona era un rival directe i també va disputar el 'play-off') després que el japonès Hiroshi malbaratés un penal. Un duel que també es recorda per una apagada elèctrica que va allargar el descans gairebé mitja hora. Una apagada que es repetiria l'any 2017.

Publicitat

En la temporada 15/16 el Sabadell de Miguel Alvarez va ser capaç de trencar la sequera golejadora amb una diana de Bruno Vinicius en el minut 4. Però tampoc va servir per variar la dinàmica negativa. Tot es va començar a torçar quan el mateix Bruno va fallar un penal i del possible 2-0 es va passar a l'1-1 i l'expulsió del capità Agustín Fernández abans del descans. En el curs següent, 16/17, un 0-2 amb doblet de Gerard Oliva va situar als arlequinats en una incòmoda situació a la taula, patint fins a la penúltima jornada per evitar llocs de perill. L'últim antecedent, la passada temporada, va estar marcat per una impressionant tromba d'aigua que va deixar impracticable el terreny de joc, sobretot a la segona part. L'equip de Toni Seligrat ho va intentar tot per guanyar, però va ser missió impossible. El Badalona es va emportar un altre 0-0 de la Creu Alta.

L'última victòria (2-0) dels arlequinats es remunta a la campanya 2005/06 gràcies a un doblet espectacular del gadità Juanma Cruz que va permetre al Sabadell -llavors dirigit per Rubi- abandonar el fanalet vermell de la taula. Curiosament, però, aquest balanç tan negatiu dels últims 14 anys contrasta amb una estadística clarament favorable a l'equip sabadellenc en els seus primers enfrontaments a Segona Divisió A entre les dècades dels anys 40 i 50. El Sabadell va guanyar els 4 duels disputats i només va cedir un empat en la temporada 64/65 (0-0). Aquest diumenge, a les 5 de la tarda, tindrem un nou capítol. Serà capaç l'equip d'Antonio Hidalgo de trencar la mala ratxa?

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top