Publicitat
Ciutat

Adeu al Mercat de Campoamor

Adeu a tota una institució de barri. El Mercat de Campoamor tanca definitivament les seves portes el 31 de març del 2020. Des del 2012, el nombre de comerços al Mercat Municipal de Campoamor ha anat a la baixa. Actualment, sobreviuen, literalment, quatre comerços. Un supermercat de la cadena Condis, una xarcuteria, una joieria i un bar. Aquest punt comercial va ser fundat el 1982 i va conjuminar fins a 37 parades.

Segons han avançat fonts municipals, la xarcuteria tancarà i el supermercat desapareixerà el 31 de desembre d’aquest mateix any. El bar s’emplaçarà a un altre equipament municipal. La joieria ha estat, doncs, el comerç que ha decidit la data de tancament.

I ara, què?

Durant les promeses electorals del 26-M, el PSC va proposar l’enderroc del mercat en el marc d’un projecte per “dinamitzar” la zona sud. Marta Farrés suggeria construir-hi pisos de lloguer públic i un espai d’arts escèniques i musicals. La idea no convenç gaire una part del veïnat. “Hi ha pisos buits a mansalva, no necessitem noves construccions”, argumenta Ramón Giménez, president de l’Associació del Poble del Sud de Sabadell.

Per aquest motiu, la plataforma va reunir divendres passat una cinquantena de veïns i comerciants del mercat per oposar-se al tancament. També per reclamar a l’Ajuntament un compromís a reforçar el petit comerç dels barris del districte 6. “El mercat és un símbol i representa l’antic esperit del barri”, reclamava Giménez. Aquesta entitat s’ha presentat com la força que liderarà “la lluita” per l’espai comercial.

/ CEDIDA

El president de l’associació de veïns, Diego Granero, ha donat suport a  la construcció de pisos de lloguer per a joves: “Necessitem una oferta d’habitatge social per mantenir el jovent al barri”.

De moment, el consistori no pot fer cap avançament del projecte final que reemplaçarà el mercat perquè s’està estudiant el pla. La incògnita, de moment, es manté oberta.

Un mercat desèrtic

Uns ho atribueixen al canvi de paradigma en la cultura comercial. Altres assenyalen amb el dit els diversos governs municipals que han passat els últims deu anys. Els comerciants es mostren especialment decebuts per la gestió de l’Ajuntament, que ha “deixat morir” l’eix comercial de Campoamor.

“És normal que no s’hagi fet cap reforma des de la seva creació?”, es pregunta Raúl Sánchez, propietari de la xarcuteria K la Mari i representant dels empresaris. Els venedors denuncien una “manca de manteniment”, “pocs incentius” al comerç de proximitat i un “desinterès” municipal. “Campoamor necessita comerç i un punt de trobada social. I això és el mercat”, conclou Sánchez.

Publicitat
Comentaris
To Top