Publicitat
Ciutat

L'Audiència Nacional anul·la la presó del CDR sabadellenc Xavier Duch

El jutge haurà de decidir si és procedent la seva llibertat definitiva

Xavier Duch, en el moment de la seva detenció / VICTÒRIA ROVIRA

L'Audiència Nacional ha anul·lat la interlocutòria de presó per a quatre dels CDR detinguts el 23 de setembre passat, entre ells el sabadellenc Xavier Duch. El tribunal considera que no se'ls va proporcionar informació essencial de les actuacions en la vista després de la qual es va acordar el seu ingrés a la presó. Duch no sortirà al carrer i haurà d'esperar a una nova decisió del tribunal.

D'aquesta manera, la Sala ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació de Duch i també dels altres CDR Eduardo Garzón, Xavier Buigas i Alexis Codina, i té pendent resoldre els del també sabadellenc Jordi Ros i Ferran Jolis. Els quatre hauran d'acudir aquest dimecres davant del jutge instructor per celebrar de nou la vista.

"La sala constata la vulneració de drets que han patit quasi dos mesos després del seu empresonament", considera la defensa dels encausats, representada per Alerta Solidària. En aquest sentit, exigeixen que la nova situació porti a "l'immediat alliberament" dels set empresonats. Alerta Solidària sempre ha demanat la sortida de presó dels CDR en la mesura en què no aprecia indicis de delicte i en cas que no sortissin de presó, ha demanat el trasllat dels empresonats a centres penitenciaris catalans.

Publicitat

Això vol dir que surt de presó?

No, si més no, de moment. La decisió de l'Audiència Nacional deixa sense efecte la presó, decretada el passat 23 de setembre. En termes judicials, és com si aquest temps d'empresonament no s'hagués produït i Duch torna a quedar en situació de detingut.

"Aquesta resolució deixa sense efecte la presó provisional, però no la situació de privació de llibertat a conseqüència de la seva detenció", argumenta la interlocutòria de l'Audiència Nacional. Així doncs, el jutge instructor de la causa, Manuel García Castelló, haurà de decidir si és procedent la seva llibertat definitiva o, per contra, seguint el procediment legalment previst, considera que ha de mantenir la presó provisional.

Cal ara una segona decisió a partir d'una nova vista, que se celebrarà demà a les 12 h, juntament amb un altre dels fins ara empresonats, Eduardo Garzón. Segons la seva defensa, això es tracta d'una "maniobra jurídica" per mantenir-lo entre reixes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top