Diners

El sector de les fires fa gala de resiliència i creixement

L’activitat firal a Catalunya, que s’espera que arribi a les 462 activitats el 2020, ha augmentat un 11,6% des de l’any 2008

L'entrada a Fira Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Catalunya acollirà 462 fires l’any 2020, segons les prospeccions de la Generalitat i la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), que s’han donat cita aquest dimecres a Sabadell en el marc del 26è Congrés de Fires de Catalunya. Tot i que es tracta d’unes xifres lleugerament menors a l’any passat (un 4,7% menys), la directora de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha destacat la resiliència del sector firal català i les excel·lents dades del 2019. “Ha estat un any excepcional, amb un rècord de 485 fires“, ha indicat Vilalta.

La directora general ha atribuït el descens previst per a l’any 2020 al caràcter biennal d’algunes fires, que acostumen a celebrar-se en anys senars. Tot i això, el govern i la FEFIC han destacat l’increment de l’11,6% en el nombre de fires a Catalunya en els darrers tretze anys. Una dada que demostraria, en paraules de Vilalta, que el sector gaudeix d’una “bona salut”. “Les fires es mantenen encara i de manera potent com una eina de promoció econòmica de Catalunya”, ha dit Vilalta, que ha recordat que el sector suposa, aproximadament, l’1% del PIB català; i que el mercat no s’ha vist alterat per la situació política i social del país.

El calendari per a l’any vinent inclou 47 cites d’àmbit internacional i estatal i 415 d’abast català, comarcal o local. La majoria de les quals (131) es desenvoluparan en l’àmbit metropolità. Entre les temàtiques més comunes de les fires, destaca l’alimentació (24,24%) i l’artesania ceràmica (12,77%). Tot i que les fires multisectorials són les majoritàries: 132 (28,7%). El president de la FEFIC, Ramon Ferrando, ha considerat que les xifres “són positives” i “demostren la resistència del sector en els anys de crisi”. “La idea que les fires despareixerien en uns quinze anys s’ha demostrat completament falsa”, ha reblat Ferrando.

Comentaris
To Top