Publicitat
Diners

Projecte per apropar la indústria 4.0

Un dels robots de l’empresa Vicosystems de Sabadell, que impulsa la robòtica col·laborativa / ÓSCAR ESPINOSA

Fomentar la innovació i la transferència tecnològica entre centres de recerca i empreses. Aquest és l’objectiu del programa Indústria 4.0 local: sensibilització, experimentació i vocacions industrials, que està impulsat pels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès. La Junta de Govern Local sabadellenca va aprovar ahir la formalització del conveni de col·laboració amb els altres dos municipis per tirar endavant el projecte, que està subvencionat per la Diputació amb més de 60.000 euros i té un termini d’execució fins a finals del 2020.

En el marc d’aquesta iniciativa, es fan visites a empreses per conèixer els seus reptes. També s’impulsen contactes amb centres tecnològics, agents de coneixement i d’innovació com a aliats pels negocis que volen fer el salt a la transformació digital. El programa també proposa amb demostracions a les empreses de Sabadell, Barberà i Sant Quirze acostar-se a tecnologies com la robòtica, la realitat virtual i la intel·ligència artificial.

Publicitat

Mitjançant aquest conveni també es durà a terme l’acció Les 3T: Tasta i Testa Tecnologia perquè estudiants d’ESO dels tres municipis participin de les possibilitats que ofereix en l’àmbit laboral la intel·ligència artificial. Aquesta activitat es desenvoluparà en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la UAB.

L’acord inclou com a acció el Techspace Nodus Industrial Digital Hub. Es tracta d’implementar una unitat de transferència tecnològica especialitzada en l’experimentació i testeig tecnològic de realitat augmentada i virtual.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top