DS MOTOR

La tercera és la bona

Sergi Giralt, a la redacció del Diari de Sabadell
Sergi Giralt, a la redacció del Diari de Sabadell / LL. FRANCO

El pròxim 31 de gener, el copilot de Sabadell Sergi Giralt serà, per tercera vegada, a la línia de sortida de la 23a edició del Ral·li de Montecarlo d’històrics. Una de les proves més mítiques del món dels ral·lis que enguany comptarà amb la presència de llegendes com Walter Rörhl, Bruno Saby o Andrea Zanussi, entre altres pilots.

Després d’aconseguir una onzena posició a la classificació general i la quarta plaça en la categoria classe C en l’edició del 2019, la il·lusió i l’ambició és màxima: “És la gran cita de l’any i es presenta molt divertida. He somiat a aixecar la copa a Mònaco”, confessa. A bord del Porsche S Coupé 2.0 de l’any 1969, la parella formada per David Nogareda i Sergi Giralt va participar al Winter Ral·li d’Andorra com a banc de proves per a la cita monegasca. Una warm lap que va acabar amb molt bones sensacions tal com va assegurar Giralt en afirmar que “el David ha millorat molt sobre gel i hem rebut inputs de gent que ens diu que anem bé en aquestes condicions. Ens vam trobar molt còmodes amb mitjanes de 70 km/h. Sincerament, i per estrany que pugui semblar, espero i desitjo que faci mal temps i tinguem neu i boira, especialment, al Turini on aquest any es recupera la doble passada”. Tanmateix, va comentar que “fa dos mesos i mig que estic preparant el ral·li amb el Google Maps. Tinc els 15 trams, tres d’ells nous, memoritzats i és una cosa que no em preocupa”.

D’altra banda, però, sí que hi ha aspectes que li fan la guitza, com per exemple l’elecció dels neumàtics i el cronometratge, les dues claus que poden marcar el desenllaç final: “L’any passat vam equivocar-nos en els últims dos trams per escollir una muntura equivocada. Enguany, estrenem uns neumàtics mixtos que de ben segur que aniran bé”. Respecte al cronometratge, i a diferència dels neumàtics, Giralt no hi té tanta confiança: “Tot va per satèl·lit, a través del tripy i mai acaba de ser del tot exacte. El primer tram serà clau per agafar un bon calibratge i una bona regularitat si volem donar la campanada”.

Sergi Giralt a l’edició de l’any passat a bord del Porsche S Coupé 2.0 de l’any 1969

Sergi Giralt a l’edició de l’any passat a bord del Porsche S Coupé 2.0 de l’any 1969 / CEDIDA

Comentaris
To Top