Ciutat

Dotze investigadores del Taulí donaran a conèixer la seva feina per fomentar vocacions científiques femenines

En motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que se celebra aquest 11 de febrer, el Taulí ha començat el cicle de vídeos ‘Ciència en femení‘ per donar a conèixer les investigadores que formen part de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i promoure vocacions científiques entre les noies més joves. En el primer clip presenten la doctora Assumpta Caixàs, que subratlla que per investigar sent dona “moltes vegades s’ha de lluitar el doble perquè és un món d’homes”, però anima a totes les noies a no tirar-se enrere per això.

El cicle s’inicia aquesta setmana, quan cada dia es publicarà un petit vídeo d’una de les investigadores, però s’estendrà al llarg de tot l’any amb la publicació mensual d’una versió més llarga d’aquestes i d’altres entrevistes. En aquest primer cicle anual, per tant, es donarà a conèixer l’activitat de recerca i la visió com a dones d’un total de 12 professionals del Parc Taulí.

Més dones que homes a l’I3PT

Aprofitant l’emefèride, la directora de gestió de l’Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí (I3PT), Glòria Palomar, i l’agent d’Igualtat de la Direcció de Recursos Humans del Parc Taulí, Pilar Medel, han publicat l’article ‘La dona i la ciència al Parc Taulí’, on posen de relleu que un 61%el personal investigador de l’I3PT són dones i un 39% són homes. També destaquen que dels 24 grups de recerca existents, el 42% estan liderats per dones i el 58% per homes.

Tot i així, consideren que, en general, cal molta feina per fer perquè hi hagi més igualtat entre els dos sexes, trencar l’anomenat sostre de vidre, ja que apunten que en aquest sector predomina, molt especialment, el gènere masculí. Tant Palomar com Medelntre expliquen que dels 42 centres de recerca que hi ha a Catalunya, només dos estan dirigits per dones, tot i que entre el 40 i el 50% dels professionals que hi formen part són dones. “Encara hi ha molt camí a recórrer perquè aquest tema deixi de ser noticiable i per estar en un estat de normalitat amb accés per mèrits a les diferents posicions”, remarquen.

Comentaris
To Top