Ciutat

Aigües Sabadell rep el segell Bequal PLUS pel seu compromís amb la inclusió de persones amb discapacitat

Un operari treballant en les instal·lacions d'Aigües Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Aigües Sabadell ha estat reconeguda amb el segell Bequal PLUS que atorga la Fundació Bequal a les empreses socialment responsables amb la discapacitat i que demostren estar alineades amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, contribuint a la consecució d’un món més responsable i sostenible. Per a la Fundació Bequal, la firma sabadellenca ha demostrat clarament la seva vocació d’inclusió de les persones amb discapacitat a la seva estratègia de gestió, combatent qualsevol tipus de discriminació.

“L’equitat i el respecte efectiu a la diversitat formen part dels principis i valors de la nostra companyia”, destaca Joan Cristià, Director General d’Aigües Sabadell, afegint que fomenten “una cultura que garanteix la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la nostra activitat”. En un comunicat destaquen que un dels eixos corporatius de la companyia d’aigües són les persones i, en aquest capítol, integra tots els compromisos i actuacions del seu pla estratègic orientades a fomentar l’equitat, la igualtat i el benestar de les persones, tant en l’àmbit intern com extern.

El segell Bequal PLUS se suma a altres reconeixements rebuts per l’aposta d’Aigües Sabadell per la inclusió social, com ara el distintiu ‘Empresa amb Vàlua’ de la Plataforma Vàlua d’Entitats del Tercer Sector de Sabadell, que reconeix el compromís de la companyia en el terreny sociolaboral i el seu treball en favor de la integració de persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

El certificat és una fórmula d’avaluació per un tercer que determina el grau de compromís de les empreses en matèria de Responsabilitat Social Corporativa i Discapacitat en àrees essencials com són l’estratègia i lideratge, la gestió dels recursos humans, l’atenció en igualtat de condicions a tota la ciutadania o la inclusió de clàusules socials en les licitacions públiques.

A més, les organitzacions que aconsegueixen el Certificat Bequal demostren el seu compromís i contribució amb el compliment dels ODS, especialment l’ODS 8 sobre treball decent i l’ODS 10 sobre reducció de les desigualtats, entre d’altres. Apostar pel Segell Bequal, no vol dir únicament ser una empresa socialment responsable amb la discapacitat, significa també alinear-se amb l’Agenda Internacional i apostar per un món més sostenible.

La Fundació Bequal, entitat que gestiona la concessió de la certificació amb el mateix nom, és el resultat de la feina realitzada des de 2011 en la concepció d’un model sistematitzat d’indicadors certificables que reuneix tot el patrimoni i experiència de les seves entitats fundadores: el Comitè Espanyol de representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Fundació ONCE, FEACEM i la Fundació Seeliger i Conde.

Comentaris
To Top