Ciutat

Torneig de pàdel solidari per al petit Biel Chang

La solidaritat no té fronteres ni límits, i per això iniciatives per ajudar els qui més ho necessiten s’escampen com una taca d’oli. Amb aquest pretext, aquest cap de setmana arrenca un torneig solidari de pàdel que pretén donar una empenta al Biel Chang, el petit sabadellenc de 4 anys per qui s’ha obert una campanya a Verkami per recpatar fons. L’objectiu: aconseguir els 35.000 euros que li calen per operar-lo i evitar la luxació dels seus melucs. La cita se celebrarà del 24 de febrer a l’1 de març al Club Bellaterra.

El Biel pateix encefalopatia hipoxicoisquèmica, derivada de la falta d’ogigen en el moment de néixer.  Com a conseqüència, no s’aguanta assegut per si sol, no camina, no parla i té diverses dificultats, entre elles la disfàgia, és a dir, la dificultat per empassar aliments, fet que l’obliga a menjar en textura de puré. A més, té la visió afectada, no per ceguesa, sinó perquè la part del cervell que interpreta les imatges està afectada. Ara també li han detectat que per la manca de mobilitat pot patir una luxació dels melucs, motiu pel qual els seus pares necessiten recaptar 35.000 euros per fer front a l’operació.

TRACTAMENT COSTÓS

El petit va rebre un tractament d’estimulació precoç al Taulí, i segueix fent teràpia dos cops per setmana. Puigdomènech va trobar un mètode d’ensenyament per a nens amb necessitats especials, motiu pel qual un cop a l’any viatgen en furgoneta a Alemanya, on fan un intensiu. Ella, a més, ha estudiat el sistema per poder-lo aplicar a casa.

El petit Biel Chang en l’enregistrament del tema musical / D.S. CEDIDA

‘WE ARE BIEL’: TOTS HI PODEM COL·LABORAR

Els pares han posat en marxa una campanya de micromecenatge a la qual s’hi podrà accedir en aquest enllaç, i amb la qual esperen recaptar els fons necessaris per fer front a l’operació de malucs que necessita el Biel. Com a recompensa, els participants rebran, entre altres, un disc en què es podrà escoltar el petit cantant el tema principal. Actualment la iniciativa ha recollit vora 14.000 euros.

NEGLIGÈNCIA MÈDICA

L’encefalopatia hipoxicoisquèmica (EHI) es produeix per la falta d’oxigen en el moment de néixer i per la limitació de la sang que arriba al cervell del nadó. En el cas del Biel, a més, li provoca epilèpsia, paràlisi cerebral, quadriplegia espàstica i un retard global en el desenvolupament.

En Biel amb els seus pares, la Dolors i en Jorge / D.S. CEDIDA

Quan tenia 2 anys, un neuropediatre de l’Hospital Sant Joan de Déu els va alertar que el problema podria venir derivat d’una mala praxi o una negligència al centre on va néixer, l’Hospital de Terrassa. De fet, una prova de naixement per determinar si hi havia hagut patiment fetal no es va poder fer en el moment oportú perquè les dues màquines es trobaven en procés de calibratge al mateix moment, cosa que no hauria d’haver passat, ja que es tracta d’un test urgent.

Per aquest motiu, els pares del petit van denunciar el cas i ara està en mans de la Justícia.

Lluitar quan la vida et deixa sense aire: la història del Biel Chang, de 4 anys

Comentaris
To Top