Ciutat

Coronavirus: les claus d’un dijous determinant

Ha estat el dia en què s’ha decretat el tancament d’escoles, instituts i universitats

L'escola Mas Boadella de Sabadell, aquest matí / ACN

El coronavirus avança tot i els mecanismes de prevenció i precaució que les autoritats estan prenent a casa nostra. Després que dimecres al vespre l’Ajuntament de Sabadell activés l’alerta, aquest dijous ens hem llevat amb la notícia que Donald Trump prohibia a partir de divendres els vols entre els Estats Units i la Unió Europea.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

Poc després, la Generalitat anunciava, pels volts de les 10.00 h, que decretava el tancament de l’escola Mas Boadella, a Can Llong. Era la resposta al positiu d’un membre de la plantilla, que obligava a posar en quarantena la resta de mestres i conseqüentment a tancar el centre.

Tots els teatres municipals de Sabadell també han baixat la persiana aquest dijous de manera oficial, mentre que la Generalitat també ha anunciat una línia de préstecs de fins a mil milions d’euros per ajudar a petites i mitjanes empreses a afrontar el període que es vegin afectades per l’impacte del virus.

Pots de gel hidroalcohòlic a la farmàcia Pons Samaranch / ALBERT SEGURA

Davant la por a què els supermercats quedin buits, el govern català també ha garantit que no hi haurà problemes per abastir-los. Això mentre les prestatgeries van quedant poc a poc buides i a les farmàcies és pràcticament impossible trobar gels hidroalcohòlics i mascaretes.

No ha estat fins a mig matí quan s’ha fet oficial que les escoles, els instituts i universitats tancaven avui portes com a mínim durant 15 dies. Tot plegat a les portes d’un divendres que passarà per nens a càrrec d’avis i àvies, i d’aquells pares que hagin pogut fer teletreball, agafar festa o obtenir un permís. La xifra d’infectats a Catalunya ja s’eleva als 315.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top