Ciutat

Les vendes als supermercats de Sabadell es disparen un 200%

Una senyora, comprant a una gran cadena de supermercats / D.S.

La previsió pel confinament durant els propers 15 dies per evitar la propagació del coronavirus ha disparat la venda a grans supermercats a Sabadell. Les grans cadenes coincideixen: han duplicat i triplicat les vendes des de dimecres. Ous, paper higiènic, llet i aigua són els productes que més s’estan demanant; tant, que a les prestatgeries de les botigues s’esgoten al cap de dues hores de reposar-ho.

Aquesta allau de compradors ha sorprès als treballadors: “mai no havia vist tanta gent comprant, ni en dates nadalenques“, explica un caixer que porta anys treballant al sector. Davant els supermercats de la ciutat, s’han format llargues cues a primera hora del matí. També al Mercat Central es troben desbordats pel nivell de feina, amb una afluència de compradors que ha fet anar de bòlit als comerciants.

“La gent s’emporta molt pollastre, perquè és més econòmic, però tinc la parada mig buida”, explica el propietari de Miralpeix. D’altra banda, també els productes frescos tenen forta sortida. Des de la fruiteria Cal Diego expliquen que els preferits són les mandarines i taronges, les verdures pel caldo, les patates i la ceba.

Els ous i la llet, dos productes molt demandats aquests dies / D.S.

A petits comerços d’alimentació, però, aquesta situació els afecta en segon grau, “hi ha de tot”, tot i que les vendes també s’han augmentat lleugerament, expliquen des de dues botigues de queviures de diferents punts de Sabadell.

Tot i que des dels comerços asseguren que el subministre està garantit (ara arriben fins a dos camions cada dia) la majoria de compradors no ho fan per por al tancament de cadenes alimentàries. És el cas de la Maria Dolores, veïna d’Espronceda, que tindrà a partir de dilluns els nets a casa i “no hi ha temps per anar a comprar”.

D’altres, com la Marisol, ho fan per prevenció: si fa les compres de tot un mes, pot quedar-se quinze dies sense sortir de casa i evitar, així, exposar-se més dies al risc de contagi. Ella s’ha emportat dotze pots de cigrons, conserves, pasta i farina: “la meva mare em va ensenyar que si hi ha farina, mai no faltarà el menjar”, diu referint-se a les migues. Però ha marxat a un altre supermercat a buscar llet i aigua.

Una dona, amb el carro de la compra a vessar / D.S.

Comentaris
To Top