Ciutat

Una sabadellenca a Igualada: “No ens van donar temps suficient per sortir”

El testimoni d’una sabadellenca atrapada durant hores en controls dels Mossos en el confinament d’Igualada

Col·lapse a la sortida d'Igualada / D.S.

Sortint a les 22 h d’una ciutat que ha de quedar confinada a la mitjanit sembla no suposar cap problema, però no és així. Aquesta passada mitjanit centenars de persones han quedat atrapades involuntàriament durant hores en municipis de l’Anoia com Igualada, després que els controls policials instal·lats als accessos i sortides de les localitats entorpissin de manera flagrant la mobilitat.

Tal com el conseller d’Interior, Miquel Buch, havia anunciat hores abans, al punt de la mitjanit els municipis quedarien confinats ja que es tracta d’un dels brots més greus de coronavirus a Catalunya. Els controls de sortida i entrada dels Mossos d’Esquadra, però, van generar cues quilomètriques.

Des del moment que s’ha anunciat la mesura ha començat a haver-hi un increment de les sortides, principalment de gent que no habita en aquests municipis i que volia sortir-ne per tornar a casa. L’acumulació de vehicles, però, va crear un col·lapse a l’entorn de les vies principals de sortida de les poblacions, que en algun cas ha fet que les cues fossin d’hores.

En aquesta cua hi havia N.F., una sabadellenca que es va desplaçar a la ciutat d’Igualada per motius laborals. En conèixer la decisió del govern d’establir un perímetre de confinament, va accelerar la marxa de la localitat.

“En sortir de la ciutat vam trobar un primer control, i després de seguir uns quilòmetres endavant ens vam aturar en un gran col·lapse”, explica l’afectada. Des de gairebé les 23 h fins aproximadament les 2 h d’aquesta passada matinada van estar aturats. “No ens informaven de res, cap input, el problema és que saben que a la mitjanit tancaven el perímetre, no sabíem si podríem acabar sortint o ens farien quedar-nos 15 dies a la zona, la sensació era que no ens havien donat temps suficient per sortir”, explica.

Finalment, en arribar al segon control, preguntes de rigor: “Els mossos em van demanar el nom, d’on venia, on anava, què hi feia… i al final em van deixar passar, i així amb cada cotxe”, lamenta.

Tot i entendre la situació, la sensació és que es va actuar amb poc marge de temps i que no es va informar degudament els afectats que havien d’entrar o sortir de l’àrea d’aïllament.

Confinament de l’àrea afectada

Cal recordar que el govern ha ordenat el confinament dels veïns d’aquests quatre municipis per intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l’últim balanç de Salut. Fins a la mitjanit, es van restringir els moviments a la zona, de manera que els Mossos d’Esquadra havien de deixar sortir els ciutadans que no tinguessin el seu domicili en aquests municipis.

A partir de les 00 h, les excepcions per sortir de la zona són els vehicles d’emergències i altres de caràcter essencial.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top