TONI MATA

La diversitat suma, no resta

[Per Toni Mata, president de l'AMPA de l'escola Joaquim Blume]

Estimats lectors, potser no ho saben però al sud de la ciutat hi ha una escola que celebra 40 anys en un dels millors moments de la seva història. És l’escola Joaquim Blume, que s’ha convertit en un gresol de cultures, que ha transformat la diversitat en energia per impulsar-se cap al futur i que s’ha enganxat com un imant a l’excel·lència educativa gràcies al Projecte Magnet. No passa res, si no ho sabien. Els poso en context.

Si aquesta escola fa 40 anys, d’entrada és gràcies als veïns de Sant Oleguer i Sol i Padrís que, quan aquest país maldava per sortir de la nit del franquisme, lluitaven per portar una mica de llum al barri. La volien molt aquesta escola! Per què? Perquè una escola és una oportunitat. No és un edifici qualsevol. És una fàbrica. Catalunya no té petroli, ni coltan, ni diamants. La seva única matèria primera és la gent. I per això l’escola és tan important. Perquè necessitem una societat forta, integradora, que fabriqui ciutadans compromesos amb la seva societat, amb els seus veïns. Gent que s’arremangui, gent que tingui idees i que disposi d’eines per dur-les a terme.

Per tant, cal que les administracions inverteixin en l’escola, perquè és la inversió que millor retorn tindrà. L’únic que tenim són somnis i necessitem que els nostres fills els puguin fer realitat.

Segur que fa uns anys vau sentir que la Blume tenia mala fama. Perquè hi havia “pocs nens d’aquí”, “massa diversitat”. Quina estupidesa, oi? Als pares i mares que això els preocupa els vull dir que tranquils, que el 100% dels alumnes són d’aquí. Són catalans de diversos orígens, com ho som tots. I aquí n’estem orgullosos. En un moment de rebrot del racisme i la ultradreta aquí ho tenim ben clar: la diversitat és la nostra bandera i la història d’aquest país no deixa lloc a dubte, som una terra de pas, la identitat catalana és el mestissatge.

Per això estem molt feliços que el Departament d’Educació, l’Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Fundació Bofill donessin suport a la Blume en l’acte del seu 40è aniversari. Està molt bé que es reconegui la bona feina que s’està fent des de la direcció i el professorat, que tenen darrere seu l’ajut d’una Ampa amb ganes i l’impuls del Projecte Magnet, amb la col·laboració del Centre de Recerca Matemàtica.

Som una escola privilegiada. Un gran lloc on veure créixer els nostres fills. Una comunitat educativa que entén molt bé la riquesa de la diversitat i la tasca crucial de cohesió i ascensor social que té encomanada. Per això a la Blume fa 40 anys que sumem.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top