Diners

Francisco Lira, nou CEO de Banc Sabadell Mèxic

Lira esdevé el màxim responsable del banc a Mèxic
Lira esdevé el màxim responsable del banc a Mèxic / CEDIDA

Banc Sabadell Mèxic va nomenar aquest 2 de febrer Francisco Lira com a nou conseller delegat, prenent el relleu de Francesc Noguera al capdavant de la companyia. Lira, llicenciat en Contaduría pública per l’Instituto Tecnológico Autónomo de México (ITAM) i especialitzat en finances corporatives, comptabilitat i impostos, era fins al moment sotsdirector general de Corporate & Investment Banking i Banca d’Empreses a la filial de grup Banc Sabadell al país.

El nou conseller delegat de la firma a Mèxic compta amb una àmplia trajectòria bancària en altres institucions com HSBC, Santander i Scotiabank. A més, va formar part de l’equip fundador de Banc Sabadell Mèxic el 2014 i és membre del consell de la filial de l’empresa sabadellenca. Lira va agrair la confiança de Banc Sabadell en la nova etapa, on “no només buscarem seguir reforçant l’àrea corporativa i la banca d’inversió, sinó que mantindrem i incrementarem l’aposta pels models digitals”, va assenyalar. Noguera, per la seva banda, va explicar que iniciarà un nou projecte professional a Madrid després de set anys al capdavant del banc al país nord-americà. Tot i això, va fer un balanç molt positiu del seu pas per Banc Sabadell Mèxic: “Veure créixer el banc des dels seus inicis i consolidar-se com un banc referent a Mèxic en matèria d’innovació i models digitals ha estat per a mi una gran satisfacció, i estic segur que aquesta nova etapa serà molt fructífera amb el lideratge de Francisco Lira”.

Sota la direcció de Noguera, la filial ha aconseguit una empenta important, fins a escalar al top-10 en finançament dins el mercat empresarial mexicà, arribant a una quota de mercat del 3,5%. Alhora, el Sabadell ha assolit ser model de referència pel que fa a models digitals disruptius, com el Baas (Banking as a Service), integrant aliances amb altres companyies com Telefónica Movistar i Fintonic. El nomenament de Francesc Lira al capdavant de la companyia a Mèxic “suposa un pas més en la reeixida història de banc, després de convertir-nos en referent en pocs anys”, va expressar Jaume Guardiola, president de Banc Sabadell Mèxic. El relleu, que encara s’ha de fer efectiu el proper 22 de febrer, significa per a la companyia mantenir com a objectius principals al país nord-americà l’impuls dels models digitals i l’enfortiment de la banca empresarial.

Comentaris
To Top