Ciutat

“Hi ha gent que està jugant a ‘Quimicefa’ per intentar fer gels desinfectants a casa… i és una temeritat”

La farmacèutica Marta Gili Segura, atenent una clienta / D.S.

La farmacèutica Marta Gili Segura, amb un establiment al Centre, denuncia certa temeritat d’alguns clients. Com ara fer experiments casolans per aconseguir fabricar gel desinfectant i el fet que algunes persones arrasessin amb les mascaretes els primers dies. Tot i així, creu que gran part de la ciutadania està sent responsable. 

Quines mesures esteu prenent per protegir-vos? Al principi vam posar una cinta a terra. Però la gent no la veia. Així que ara hem hagut de fer una barrera física, amb cadires, per distanciar el taulell dels clients. A més, hem posat una mena de barrera física a l’entrada també, per tal que els clients vegin que és una situació anormal i que han d’entrar amb distància. És que fins a l’altre dia la gent feia cua molt a prop uns dels altres. 

Ve molta gent o tothom està sent responsable? Més aviat diria que responsable. Dijous i divendres encara no; la gent venia com si res. Però ja des de dissabte que ha baixat molt. De fet, molts clients habituals ens truquen primer, per saber si tenim estoc del que demanen; i si no, ja no venen. I per a la gent més feble, també els fem arribar la comanda dels seus medicaments per als quinze dies de confinament. Ara bé, el que no té sentit és que hi hagi cues als estancs, això no és primera necessitat. Però vaja, aquesta pluja d’avui ajudarà al fet que la gent no surti de casa.   

Aquests dies sona una frase constantment: “Us queden mascaretes?”. Uf! A nosaltres fa dues setmanes que se’ns van acabar. En vam tenir quan ningú en tenia, de l’estoc habitual. Però van volar. I les reposicions que hem fet, també. Imagina’t: una partida va durar una hora. 

Hi ha hagut desabastiment per a qui realment les necessitava a causa d’una urgència sanitària, com ara per visitar un pacient a l’hospital i no contaminar-lo. En som conscients. De fet, nosaltres les vam regular tot el que vam poder. En primer lloc, demanàvem el motiu pel qual les necessitaven. I en segon lloc, en veníem com a màxim dues per persona. Ara mateix ja no tenim previsió de tenir més estocs en els dies que venen. 

Què més s’emporta la gent? Hem venut molts termòmetres, ja que la febre és un dels símptomes. També vitamina C i complements com Redaxon, per enfortir les defenses. Molt de gel i alcohol… I malauradament també glicerina, perquè es veu que tothom és químic i la gent juga a Quimicefa a casa. Estan intentant fabricar gels hidroalcohòlics amb glicerina i alcohol, però és una molt mala idea. No es pot fer a una cuina, ni a la Thermomix. No compleix les mesures higièniques. Per a què hem estudiat cinc anys de carrera? Imagina’t que ni nosaltres, que som farmacèutiques, estem fabricant el gel per a nosaltres.    

Estem fent bé la neteja de mans? La veritat és que ens les estem rentant molt, a banda dels gels que ens hi posem. De forma que al final del dia, molta gent les té molt malament, Per això una possibilitat és posar-s’hi crema, per cuidar-les.  

Comentaris
To Top