Ciutat

Un ‘rider’ de Glovo: “La gent està sent més maleducada, ningú no ens dona les gràcies pel que fem”

El cridaner color groc de la caixa de Glovo sobresurt entre la foscor de la pluja. El rider, cobert amb una fina jaqueta impermeable, s’atura als baixos d’un edifici del passeig de Manresa per no quedar tot xop i recuperar l’alè. D’origen colombià, prefereix identificar-se únicament amb les inicials, M. M., temerós de qualsevol possible conseqüència.

Esteu rebent més comandes perquè la gent manté el confinament? Les habituals, com la setmana passada. Sí que pensava que n’hi hauria més… Però la veritat és que no. Ara, tampoc estem treballant menys. 

Com és el contacte amb els clients? Hi ha mesures de precaució? Sí, molta gent demana que li deixi el paquet a terra, al passadís de l’ascensor. Posen més distància. Com que el pagament ja el fan amb la web, no és necessari que hi hagi contacte físic ni que ens intercanviem monedes, que diuen que porten més gèrmens. 

Està percebent la gent més nerviosa o que ofereixi un tracte pitjor? En general, la gent està sent més maleducada. Ningú ens dona les gràcies pel que fem.     

Com a treballador, has pres mesures d’autoprotecció? Sí, vaig amb un gel desinfectant de mans, que utilitzo sovint. Fins ahir tenia mascaretes, però se m’han acabat i ja no en queden enlloc. També intento agafar la bossa –en què porto la comanda– per un sol costat, i oferir-li al client l’altra part. 

Quina perspectiva tens? La veritat és que no sé fins quan podrem treballar, tant per temes legals, com perquè molts restaurants estan tancant. Per exemple, McDonald’s no obre, i fins ara era l’empresa amb més comandes. 

Quins segueixen oberts? Doncs Goiko, Tagliatella, Rostisseria del Centre, Macrobocatas Popeye…

Tots els ‘riders’ esteu treballant? No, molts no volen sortir. Hi ha molts nervis, som gent normal, com tothom. Però jo surto perquè ho necessito. Tinc dos fills. Necessito els ingressos. 

Feu algun altre tipus de serveis? També enviem comandes de farmàcia, de gent gran. Primer has d’anar a la casa i que et donin la recepta mèdica. Després vas a la farmàcia i llavors tornes a pujar al domicili. I també portem comandes dels estancs. 

Ha trobat clients que li hagin donat especialment les gràcies per fer aquest servei, malgrat ser una posició de risc? Encara no n’he trobat cap.

La bicicleta d’un ‘rider’ que espera que el despatxin, a un restaurant a prop de la Via Massagué / D.S.

Comentaris
To Top