Ciutat

Sabadell acull campanyes especials de donació de sang

Una dona fa una donació de sang a Sabadell, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

“La situació actual fa molt difícil garantir que a ningú li falti sang a Catalunya”. El Banc de Sang farà a Sabadell campanyes especials de donació de sang per garantir les reserves dels hospitals durant el coronavirus. Les primeres són avui dimecres 18 i demà dijous 19 de març, de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20 h a l’antic Mercat de Sant Joan. També se’n farà una divendres 20 de març per la qual es recomana demanar hora.

La resposta ha estat extraordinària, subratllen des del banc, perquè les hores de dimecres i dijous ja estan plenes i en els propers dies anunciaran noves dates. Tot i així, tothom que vulgui pot anar-hi i, si en aquell moment no pot fer la donació, se’l convidarà a tornar un altre dia. Com és habitual, els dimarts també es pot donar sang al vestíbul del Taulí.

El Banc de Sang recorda que el coronavirus no es transmet per la sang sinó per via respiratòria i que, per tant, les donacions són totalment segures com sempre. Per prevenció, als punts de donació els donants disposen de gel esterilitzant, han de guardar una distància d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar les dades personals, entre altres mesures.

Puc donar sang?

Per ser donant de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i trobar-se bé de salut. En cas de ser dona, és imprescindible no estar embarassada.

Comentaris
To Top