Ciutat

El missatge que demana ‘walkie-talkies’ al Taulí: cert o fals?

Dos 'walkie talkies' / ALBERT SEGURA

En les darreres hores ha corregut pels serveis de missatgeria instantània com WhatsApp un missatge en què demana ajuda per la manca de recursos derivada del coronavirus a hospitals. Entre ells, el Parc Taulí, on s’apunta la necessitat de cobrir una mancança com la de comunicació interna, és el següent.

Ara bé, és cert el missatge? Fonts oficials del centre hospitalari asseguren que no. Apunten que és un missatge fals, i de fet també s’ha pogut rebre procedent suposadament d’altres hospitals, sense anar més lluny el de Terrassa. Així que la petició, sempre segons el centre, no és certa: no calen walkie-talkies al Parc Taulí.

El que sí que falta, però, és material de protecció per atendre els casos de coronavirus al Taulí. Diferents veus apunten que això és així, i la mateixa corporació reconeix que està en la mateixa situació que viu Catalunya, on la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’està pendent de rebre mascaretes i equips de protecció individual per abastir els hospitals.

El comitè d’empresa del Taulí assegura en un comunicat aquest dimecres que “el dèficit de recursos en equipament de protecció individual (EPI) del personal sanitari hospitalari ja apareix en aquest moment d’inici de pandèmia”. És una situació que els fa “témer” que si no hi ha una ràpida solució “sigui difícil en endavant assegurar una correcta atenció als pacients sense un augment de risc afegit als professionals que en tenen cura”. De totes maneres, a dia d’avui, indiquen els treballadors, l’atenció als pacients és “adequada”.

Un diagnòstic similar el fa la plataforma en defensa de la sanitat pública Marea Blanca, que en un comunicat explica que “el material de protecció escasseja i, per tant, la salut dels treballadors i treballadores està en risc i l’hospital també”. Tant el comitè d’empresa com la plataforma demanen a Salut que facin més proves diagnòstiques del coronavirus, sobretot als professionals.

Fonts oficials de la Corporació Sanitària Parc Taulí consultades pel D.S. reconeixen que la situació de Sabadell no és diferent a la d’altres hospitals catalans i espanyols. És un problema que tracta la mateixa consellera, expliquen. I des del Taulí garanteixen que “ningú entrarà en un espai d’aïllament sense estar protegit”, però afegeixen que els professionals s’han d’adaptar a la situació de cada moment mentre no arriba tot el material necessari.

Comentaris
To Top