Publicitat
Esports

Els esportistes sabadellencs beneeixen l'ajornament dels Jocs l'any 2021

Maica García i la selecció estatal de waterpolo hauran d'esperar un any / Ll. Franco

Coincidència absoluta. Els esportistes sabadellencs o representants de clubs de la ciutat han rebut amb satisfacció la decisió del Comitè Olímpic Internacional d'ajornar els Jocs de Tòquio fins a l'any 2021. Després de rebre moltes pressions de les federacions i països importants, ha cedit i la gran cita olímpica se celebrarà l'any vinent. No es descarten dates fora del període d'estiu.

Maica García, la capitana del Club Natació i peça clau en la selecció estatal, diu que “és el més beneficiós, actualment ha de prevaler la salut mundial i hem de ser responsables. L’esport passa a un segon pla i aquesta decisió ens dona més tranquil·litat a l’hora de poder preparar al cent per cent els Jocs de l’any vinent”, diu la capitana del Club Natació Sabadell, Maica García.

La seva companya, la portera Laura Ester, ho ratifica: “Per una banda és trist perquè hem treballat quatre anys per arribar a aquesta cita, però en aquestes condicions era millor l’ajornament. Ara només es pot pensar en la salut i els esportistes també tindrem més temps per arribar en millors condicions als Jocs”.

Publicitat

La nedadora barcelonina Marina Garcia també ho ha rebut amb satisfacció: “Molts esportistes no haurien arribat en les seves millors condicions. En el meu cas era complicat preparar-se sense piscina. També hi havia la inseguretat per la pandèmia. Hauria estat contradictori fer-los aquest any. Ara tenim més temps per treballar i poder fer les mínimes”.

També els paralímpics

El nedador Óscar Salguero ja havia manifestat la seva predilecció a ajornar la cita. “És la millor opció per donar igualtat de competir als esportistes. A mi m’havia trencat la preparació i era impossible arribar al cent per cent”, confessa. El palista del Club Natació, Jordi Morales, tenia el bitllet assegurat per rànquing. “Era el més convenient i així s’acaba també amb l’angoixa dels esportistes que es preparaven on podien. No sé si canviaran els criteris, però ja s’havien disputat 16 de 19 proves i crec que haurien de valdre".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top