Vallès

El centre tecnològic Eurecat testeja el grau de protecció de les mascaretes

Els laboratoris d’Eurecat, on es fan diferents anàlisis / CEDIDA

Per sort, darrerament no paren d’aflorar iniciatives de bona fe per part d’associacions veïnals, entitats, empreses i Ajuntaments, per abastir amb milers de mascaretes el personal sanitari dels hospitals, que pateix la greu manca de recursos. Però, qui s’encarrega de testejar-les per garantir que són adequades per evitar el contagi de coronavirus?

Ho fa el centre tecnològic Eurecat, coordinadament des de la seva planta de Cerdanyola. Han començat a fer assajos perquè els fabricants de mascaretes puguin validar el grau de protecció que ofereixen els materials amb què estan fetes, d’acord amb les normatives vigents i el coneixement científic sobre la pandèmia. Així doncs, es mesuraran els nivells de filtració bacteriana, de respirabilitat i de neteja microbiana que ofereixen els teixits i els filtres de les mascaretes. Després de testejar-les, i valorar quins requisits compleixen, es podran destinar més adequadament. Els fabricants es poden adreçar al correu [email protected].

“Hi ha molt bona voluntat i esforç per produir mascaretes, però s’han de provar i veure que no creen falses proteccions al personal sanitari, que són les persones més exposades”, puntualitza el director de laboratoris transversals d’Eurecat, Agustí Chica Roca. Aquelles que no siguin efectives per ser usades en hospitals, però, es podran aprofitar per treballadors de comerços o supermercats, per exemple.

Els laboratoris d’Eurecat, on es fan diferents anàlisis / CEDIDA

Quines són les més segures?

El primer nivell de mascaretes que garanteixen protecció davant del coronavirus són les quirúrgiques, que eviten la transmissió d’agents infecciosos procedents de la persona que la porta. Les mascaretes denominades FFP2 i FFP3, en canvi, protegeixen de la inhalació de partícules perilloses a la persona que la porta.

Comentaris
To Top