Publicitat
Esports

“A Corea del Sud han fet bé les coses i la gent és molt responsable”

Ha viscut l'experiència del coronavirus d'una manera diferent / CEDIDA

En plena crisi del coronavirus, un entrenador de futbol, el sabadellenc José Quereda, ‘Pirri’, explica la seva experiència des de Corea del Sud, on exerceix de director esportiu de l’Acadèmia i Tecnificació del FC Potential i també fa d’entrenador de l’equip sub-15. Fa mig any que va començar aquesta aventura i se sent molt feliç.

Es tracta d’un home polifacètic. Ha treballat en el món audiovisual molts anys, però la seva passió és el futbol. Ha exercit d’entrenador, scouting i director esportiu a diferents clubs. Dirigint la Gramenet va conèixer Seung Woo Lee, un noi jove sud-coreà que volia ser futbolista. José Quereda va ser el seu entrenador. El que no sabia és que cinc anys més tard aquella relació propiciaria una trobada amb el seu germà Seung Joon Lee, actual president del FC Potential.

Com vas rebre la proposta? Jo havia marxat del Formentera per la mort del meu pare i estava treballant de càmera a TVE. Volia estar a prop de la meva mare a Sabadell. Un dia vam coincidir en el torneig del MIC a Andorra i em van fer la proposta. Fins i tot després van venir a Barcelona per tancar l’acord. És un projecte magnífic de tres anys. He complert sis mesos aquí i estic molt feliç.

Corea del Sud va ser un dels punts calents a l’inici del coronavirus. Com ho vau viure? Curiosament, quan tot va esclatar estàvem fent una estada a El Collell (Banyoles). Allà vam rebre les primeres informacions. Una amiga ens va comprar mascaretes per a tota l’expedició per poder tornar. No sabíem el que ens trobaríem.

Publicitat

Quina va ser l’estratègia del govern? Ho han fet molt bé. La clau va ser que feien el test a tothom –15.000 al dia– amb símptomes i els enviaven a l’hospital. És un país molt avançat en el tema sanitari. En 10 dies va créixer moltíssim el nombre d’infectats i també de morts, però després la famosa corba va baixar en picat. També ha estat molt important l’actitud de la gent. Van tancar-ho tot, però no van prohibir sortir a la gent, només ho van aconsellar. S’ho van prendre molt seriosament i els ciutadans han estat responsables. Encara hi ha restriccions, però la situació està controlada.

‘Pirri’, a l’esquerra, amb el seu equip / CEDIDA

Potser la teva preocupació augmenta quan mires cap a Sabadell, oi? És clar. Jo vaig pensar que l’epidèmia es quedaria a Àsia. Mai vaig imaginar que arribaria a Espanya i amb aquesta virulència. Pateixo per la meva mare de 83 anys que viu sola i sort en té de les seves veïnes. Començo i acabo cada dia parlant amb ella. No entenc la irresponsabilitat de molta gent que surt al carrer sense motiu.

Al vostre club ja podeu treballar amb normalitat? Ens va afectar sobretot pel tema d’instal·lacions. Hem d’entrenar en un club privat. Però ho fem amb normalitat. Les mascaretes formen part de l’uniforme. Fins i tot un dia un company i jo vam sortir de l’entrenament sense mascareta i la gent del carrer ens renyava. Jo visc en una urbanització molt tranquil·la a Seül i gairebé no hi ha casos ara mateix. Espero que això passi aviat a Espanya i Catalunya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top