Ciutat

El Club Natació Sabadell cedeix un aparcament per l’assaig clínic que vol aturar el coronavirus

L’aparcament del Club Natació Sabadell del carrer dels Montcada té una nova funció. Des d’aquest divendres i durant els dies que faci falta serà el punt de recollida de mostres dels contactes asimptomàtics dels casos positius en coronavirus per a l’assaig clínic que vol tractar aquesta malaltia. Totes les persones que poden accedir a l’assaig són voluntàries i han estat citades prèviament per l’equip investigador, que continua buscant participants per l’estudi al web https://www.estudicovid19.org/participa.

Recollida d’una mostra, aquest dissabte / VICTÒRIA ROVIRA

Fins ara aquestes mostres es recollien casa per casa. La doctora Núria Riera, membre de l’equip investigador liderat per Oriol Mitjà, explica que centralitzant aquest aspecte estalviaran material de protecció i podran fer més visites estalviant el temps de desplaçament a domicili. Al pàrquing hi seran de 10 h 17 h aproximadament, recollint una mostra cada 15 minuts aproximadament.

Els participants en l’assaig no baixen del seu vehicle i un infermer recull la mostra, fa les preguntes pertinents i els dona la medicació si correspon. Segons Riera, “així, l’àrea d’exposició de l’infermer a la persona potencialment infectiva és molt reduïda, de manera que has de canviar molt poc material”: la mascareta, els guants i el protector de les mànigues. 

Un infermer es prepara per a la recollida de mostres / VICTÒRIA ROVRIA

Des de la direcció del CN Sabadell apunten que la seva voluntat, cedint l’espai, és “demostrar un cop més que som un club de ciutat i és la manera que tenim d’ajudar a la situació”. Els veritables protagonistes, però, asseguren que són els investigadors de l’assaig clínic. El Club ha ofert totes les seves instal·lacions per fer front a la pandèmia i, de fet, les naus del carrer Montcada es van valorar com a possible ubicació de l’hospital de campanya que finalment s’ha establert a la Pista Coberta d’Atletisme.

Sabadell coordina el primer assaig clínic pel coronavirus

Comentaris
To Top