Esports

Els clubs esportius de la ciutat també es troben en estat d'alarma

El president del Club Natació Sabadell, Claudi Martí / Ll. Franco

Amb l'esport paralitzat i les portes de les instal·lacions tancades, les entitats de la ciutat s'han vist obligades a prendre mesures dràstiques. El Club Natació Sabadell, el de major volum social, va ser el primer que va anunciar la sol·licitud d'un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a la Generalitat que afecta la totalitat dels treballadors amb el compromís de la junta directiva a fer un complement per arribar al cent per cent de la retribució mensual.

La polèmica, però, va aparèixer en el tema de les quotes al soci que es mantenen. La Llei de l'Esport és clara i segons una nota emesa pel Consell Català de l'Esport i l'Associació Catalana de consum, en el cas de les entitats sense ànim de lucre, els socis són copropietaris del club i no hi ha dret a devolució. Més enllà de l'aspecte legal, el president Claudi Martí va donar la cara a través d'una roda de premsa telemàtica per apel·lar "al compromís i solidaritat dels socis davant una situació desconeguda". S'han produït queixes a través de les xarxes socials, però Martí també ha donat arguments econòmics. "El Club necessita una capacitat d'ingressos per poder atendre els compromisos amb proveïdors, llogaters i creditors financers, a més de les despeses de manteniment de les instal·lacions que són vitals per quan torni la normalitat". Fins i tot va desvelar que "el Club cada mes ingressa un milió d'euros i gasta 994.000 euros. Tenint en compte que l'ingrés per serveis que ara no es fan és zero, només ens queden les quotes, que signifiquen el 60 per cent".

El Club Tennis Sabadell, des de l'aire / CEDIDA

El Club de Tennis Sabadell va seguir els mateixos passos amb un ERTO que afecta la totalitat de la plantilla i també ha ofert un complement per garantir el cent per cent dels salaris del mes de març en principi. La principal diferència amb la resta d'entitats és la decisió de la junta directiva de no cobrar les quotes dels socis del mes d'abril. El Cercle Sabadellès 1856 aposta per un ERTO per a tota la plantilla excepte un equip de manteniment que treballa a jornada reduïda, i el personal administratiu que pot fer teletreball. En canvi, ha decidit mantenir les quotes socials a l'empara de l'article 7 del Règim intern.

El Cercle Sabadellès / CEDIDA

L'OAR Gràcia d'handbol, amb una dimensió inferior i estructura també molt diferent, ha apostat per un ERTO per a 15 treballadors (emprenedors de l'entitat i coordinadors de la direcció tècnica). No afecta la primera plantilla perquè els jugadors no cobren. Les quotes es mantenen i el president Salvador Gomis també confia en la solidaritat de tota la família gracienca per mantenir les quotes anyals que ja han satisfet els jugadors de totes les plantilles.

El Centre d'Esports, també

El futbol semiprofessional tampoc escapa a l'impacte de la suspensió temporal de les competicons. Una majoria de clubs de Segona B han tramitat un ERTO, entre els quals es troba el Centre d'Esports Sabadell. Afecta la primera plantilla i tots els treballadors de l'entitat. "La situació s'ha explicat a cadascun de manera individual i puc assegurar que tenim un grup de persones molt compromeses amb el club. També els vam comunicar que estudiarem totes les mesures per reduir l'impacte", va explicar el director general i conseller Bruno Batlle.

D'altra banda, ha assegurat que "era inevitable per garantir l'estabilitat del club i el seu futur. El nostre projecte continua en peu, tot i que el futbol en general patirà les conseqüències d'aquesta crisi i hem de treballar perquè l'efecte negatiu sigui el menor possible". El que continua en l'aire és la continuïtat de la competició. "La Federació ens ha transmès que ho vol i el Sabadell també, sempre que sigui amb garanties per als jugadors, treballadors i aficionats".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top