Oci i cultura

Tastaolletes les 24 hores: el confinament fa ‘xup-xup’

Ara que els restaurants estan tancats, a què dediquen el temps els cuiners de Sabadell? Alguns fan tutorials a Youtube o pengen receptes a Facebook. Altres amassen pa i bunyols “per relaxar-se”. I, mentrestant, les xarxes socials s’omplen de fotos de plats cuinats per sabadellencs amb molt temps lliure per cuinar i ganes de socialitzar. Bon profit!

Isaac Gómez, Restaurant Capicua

Gómez ens explica que està penjant (al canal de Youtube de Cuinetes Capicua) totes les receptes, tècniques i xerrades amb productors. “No busco el lluïment, sinó que la gent pugui cuinar a casa sense tenir una gran maquinària…”, explica Gómez, qui actualment presideix l’entitat de restaurants catalans de Km0 des del seu establiment Capicua, a Cerdanyola del Vallès.

Jordi Gabaldà, ‘Take Away’ La Immoral

Aquests dies de confinament fa de pastisser: pa, bunyols… “Amassar relaxa. La pastisseria és massa perfecta per a mi!”, diu rient. També està movent un petit projecte de cuina social a la ciutat. “Però tot just estem lligant coses questa setmana amb col·laboradors”I reflexiona: “Llàstima que aquestes mesures extraordinàries no serveixin també per replantejarnos la manera que tenim d’entendre les maneres de consum i d’una vida menys artificial”. També és un bon moment per parlar de cuina, diu. Li podeu escriure un correu a oidococina@ limmoral.com i seguir-los al compte d’Instagram.

Sergi Ara, professor a l’Escola d’Hosteleria de Santa Coloma

“Afortunadament tinc un pati i estic tirant de barbacoes i diferents marinats de carn”, explica. Aquest jove sabadellenc, qui treballa a l’Escola de d’Hosteleria i restauració de Santa Coloma (tot i que ara han anul·lat totes les classes), afegeix: “També tinc una llauna, que em vaig comprar per la Candelera, a la qual li estic traient bastant de suc, per fer arrossets”. Ara també recomana seguir la pista d’alguns xefs que estan penjant en oberts vídeos interessants, com ara el del restaurant Mugaritz juntament amb La Fura dels Baus. A banda d’encurisir-se en aquests audivisuals, Ara està cuinant molt. “És terapèutic, perquè estàs concentrat en el que fas i no penses en les altres coses”. I un darrer apunt de cuiner: “No vam fer compra com bojos, el que fem aprofitar per anar més sovint a les botigues de barri.

Marta Trias, Restaurant La Fresca

Ens comparteix la recepta de la crema de carbassó, espinacs i pèsols (una meravella de la seva carta). “Per tal que els dies de confinament cuineu àpats saludables i fàcils de fer!”, proposa. Trobareu més receptes al seu Facebook.

Comentaris
To Top