Ciutat

Educació creu que els infants tornaran físicament a l’escola abans d’estiu

Escolars al pati, abans que esclatés la crisi sanitària / VICTÒRIA ROVIRA

Parlem amb Jesús Viñas, director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, qui ens orienta sobre com anirà el calendari escolar més immediat:

  • Abans d’estiu

El Departament d’Educació treballa amb diferents escenaris de calendari, però assumeix que hi haurà un retorn presencial. Segons Jesús Viñas, els nens tornaran a l’escola abans de l’estiu. “Una altra cosa és que sigui el 15 de maig, l’1 de juny…”, afegeix.

  • Serà esglaonat

Dins de la variabilitat d’escenaris amb què treballen, creuen que els alumnes tornaran en diferents setmanes (potser per cursos, potser per escoles) per tal de no fer una aglomeració. “Sembla que no passarem d’un dia tothom confinat i l’endemà tothom a l’escola”, diu Viñas.

  • Avaluacions “en positiu”

Quan es van aturar les classes, a inicis de març, ja s’havia completat dos terços del curs. “Així que ja hi ha elements per fer les avaluacions finals”, indica Viñas. Però a més, el Departament d’Educació recomanarà, per norma general, fer valoracions en positiu. “Es faran qualificacions, perquè la llei ho marca, però amb voluntat d’ajudar”. No és, doncs, la prioritat d’aquest atípic curs.

  • Estiu: fer vacances

Des del Departament d’Educació no es preveu recuperar matèria ni competències durant els mesos d’estiu “La canalla necessita fer vacances, no poden estar tancats tant de temps”, exposa Viñas.

  • 2021-2022: també serà atípic

El curs que ve tampoc no serà normal, apunta Viñas, ja que s’hauran de recuperar els forats que es detectin.

  • Evitar la bretxa digital

Ensenyament també ultima un pla per combatre la bretxa digital i intentar dotar de tablets el màxim nombre possible d’alumnes que no disposin a casa d’accés a internet i d’un aparell electrònic adequat (ordinador o tablet), tot prioritzant els de secundària.

Alumnes sense connexió ni ordinador: la bretxa digital és més profunda

Comentaris
To Top