ESPORTS

Esportistes a casa: Miquel Blanchart encara somia amb Hawaii

El triatleta sabadellenc jugant amb el seu fill Teo a casa / CEDIDA

El triatleta sabadellenc Miquel Blanchart farà 36 anys el maig i ja en suma 20 en aquest exigent esport que combina tres disciplines com natació, ciclisme i atletisme. Ara viu confinat amb la seva família, que aviat augmentarà amb el naixement de l’Aina, i manté viu el seu gran repte de repetir a l’Ironman de Hawaii, el Mundial de triatló.

Quant temps dediques a fer exercici o entrenament específic? Des del primer dia que he establert una rutina inamovible. Realitzo a les 9 h una sessió de ciclisme indoor que pot durar entre 1 h 15’ i 3 h 15’, i una altra sessió a les 18.15 h de treball de força d’entre 30 i 45 minuts.

Mòbil, videojocs o llibres? La veritat és que de temps lliure no en tinc gaire. Al matí, de 7.30 h a 9 h, agafo algun llibre per posar-me al dia en el món de l’entrenament, a més de treballar en projectes que vull tirar endavant després del confiament.

Quin és el teu ordre de les xarxes socials? La primera seria Instagram, per realitzar directes d’entrenaments meus i alguna publicació motivadora; a Facebook hi comparteixo el que faig a Instagram; i Twitter l’utilitzo per expressar el que sento en el moment sobre la Covid-19.
De la televisió, només sèries o també programes informatius? La televisió només al vespre per veure com evoluciona el tema. Mirem alguna pel·lícula, que sol ser sempre la mateixa: Daniel el trapella i Cars… El que sí que faig és escoltar la ràdio al matí per mantenir-me informat.

Tens molt paper higiènic a casa, vas fer el clàssic repte? No ens n’ha faltat mai, i els primers dies vaig xutar un rotllo i ja està, amb clau d’humor, és clar.

Has aprofitat per recuperar alguna afició oblidada? No. M’hauria agradat, però amb el nen és gairebé impossible. Té una energia inesgotable.

Utilitzes mascareta si has de sortir en algun moment? Intentem sortir cada 10 o 12 dies, amb guants i mascareta. I després ens podem estar 45 minuts per desinfectar-ho tot.

Per contactar amb familiars i amics, quin mitjà fas servir? Cada dia utilitzem la videotrucada de WhatsApp per comunicar-nos amb els nostres pares, germans i amics.

Por o preocupació per la Covid-19? Al principi hi havia molta preocupació pel meu pare i la meva germana, que han estat cada dia a les seves farmàcies de cara al públic. També per la meva dona, que està embarassada.

Per casa, amb pijama o xandall? De fet, vaig vestit com cada dia, amb xandall. És el meu fill qui no es vol treure el pijama.

Es podrà treure alguna cosa positiva de tot això? Passar moltes hores amb el meu fill és genial. És el positivisme personalitzat i ens ha ensenyat com estar a casa sense haver de complir amb les obligacions diàries. Sense ell no sé si hauria estat tan fàcil. He dit fàcil, no que no fos cansat…

Quin és el teu somni esportiu més proper quan torni la normalitat? Com ja he dit sempre és estar a la línia de sortida del Mundial de Hawaii. Aquest any segurament no es farà ni m’hauria classificat. Això per a mi ara mateix és el més complex.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top