Ciutat

La Covid-19 modifica els hàbits de compra

A cada casa es couen estratègies de tota mena a l’hora de planificar les compres. N’hi ha que ho fan de forma planificada, amb extenses llistes de compra. D’altres, s’estimen més recórrer passadissos per trobar tot allò que necessiten. Però la Covid-19 ha canviat aquests hàbits.

Laura Serrano: “Cal apostar pel comerç de barri”

Aficionada a la compra de productes ecològics i cuina vegetariana, la Laura està experimentant amb els fogons i se’ls prepara ella mateixa. “En lloc de comprar hamburgueses veganes, les preparo jo mateixa amb llegums”, explica.

D’aquesta manera, fa passar el temps i s’estalvia uns diners. Viu amb tres companys més a casa i tenen una premissa clara a l’hora de comprar: “Cal apostar pel comerç de barri, el petit”, diu. Es declara una amant dels productes frescos i, tot i que ha plantat un petit hort a casa, mentre no creixin les hortalisses les ha de sortir a comprar. “Ara mengem d’una altra manera, tot més elaborat”, creu.

Però ella i els seus companys es van alternant les sortides. Ja feia pràcticament un mes que no anava a comprar.

La Laura surt un cop al mes a comprar / D.S.

Montse Chacón: “Amb nens al carrer estic més confiada”

Compra un cop per setmana, congela tot el pa que pot i ho fa tot en un mateix gran supermercat. Montse Chacón ha canviat els seus costums com a consumidora del petit comerç. Si abans anava de botiga en botiga buscant els millors productes, ara acudeix a grans plataformes comercials on ho troba tot.

“Es tracta de limitar completament les sortides, així que ja no vaig als comerços de tota la vida”, explica. Ara, però, “amb els nens al carrer estic més confiada”, explica. Per això retornarà a la fruiteria “de tota la vida” i a buscar la proximitat de les seves compres.

La Montse congela el pa de tota una setmana / D.S.

Ariadna Cidoncha: “Planifico molt les compres per anar al gra”

Dues sortides al mes. Amb una llista de la compra ben plantejada, es poden limitar molt les sortides. A casa de l’Ariadna es planifiquen molt les compres “per anar al gra” en el supermercat. D’aquesta manera, poden sortir quan els fa falta el més essencial: aigua i llet, “és el meu indicador per anar a comprar”. I aprofita per emportar-se fruita, verdura i hortalisses.

Només va a un sol establiment, el més proper, i torna ben carregada. Sobretot amb ampolles d’aigua i llet de civada, pa, verdures, hortalisses i ous. “Busco productes que donin joc, ara que tinc temps per cuinar i preparar plats elaborats”, explica.

er exemple, amb patates pot fer plats ben diversos: “Truites, un complement per a la verdura, xips…”. El que té clar és que ara aprofita molt més els aliments. “No malbaratem res de res”, presumeix.

L’Ariadna aprofita tot el menjar que té a casa / D.S.

Comentaris
To Top