Publicitat
Diners

Com implantar mesures de seguretat a l’empresa?

/ CEDIDA

Entre 2.000 i 8.000 euros. Aquesta és la inversió que haurà de fer una pime d’entre 8 i 10 treballadors per implantar les mesures de seguretat per la Covid-19. A Sabadell, l’empresa especialitzada Adecua Risk ha utilitzat la seva experiència en seguretat, ergonomia i higiene industrial per reconvertir-se i ajudar en l’aplicació de la normativa de protecció davant el coronavirus. Després de començar la desescalada, adaptar els espais esdevé clau perquè els comerços i restaurants puguin obrir de forma segura per als clients i els treballadors.

Mesures de prevenció en una farmàcia / CEDIDA

“S’ha d’utilitzar com un valor afegit, la gent ha de saber que el teu establiment és segur”, explica Albert Prieto, gerent d’Adecua Risk. D’aquesta manera, justifica la inversió que cal fer en l’aplicació de la normativa, malgrat que fins ara la pime hagi estat tancada i sense poder facturar. Segons Prieto, el principal problema és que els empresaris esperen directrius concretes, però el que reben per part del govern de l’Estat són només recomanacions. “Si hi ha contagis a la teva botiga i es pot comprovar, la responsabilitat serà teva”, adverteix el gerent, que també recorda que “el Ministeri et diu que has de tenir tots els documents com si t’haguessis de defensar davant d’un judici”. Si més no, les pimes no estan acostumades a destinar recursos a la prevenció de riscos laborals. En canvi, a les indústries, on habitualment tenen comitè d’empresa, han pres amb més normalitat la implantació de la nova normativa per la Covid-19.

Anàlisi i formació

Per tot plegat, el primer que fa Adecua Risk és una anàlisi de l’empresa. Revisen tots els espais per comprovar el nombre de persones que poden treballar a cada zona. Aleshores, es delimiten i se senyalitzen les àrees i passadissos. També es col·loquen mampares de protecció, se subministren els EPIs i sistemes de desinfecció. A més, estableixen tots els procediments de treball. Així mateix, es fan sessions de formació als treballadors. En darrer lloc, es posen aquests protocols per escrit “perquè tothom sàpiga què ha de fer per estar protegit del contagi”, assenyala Prieto.

/ CEDIDA

Aquesta empresa, que ja té experiència en l’elaboració d’expedients tècnics i avaluació de riscos de maquinària, compta amb una estructura de 15 persones. Disposa d’un equip d’enginyers especialitzats en prevenció de riscos laborals, que són els que elaboren tota la documentació que es requereix per la Covid-19.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top