Publicitat
Diners

Es dispara la producció de mampares de protecció a Sabadell

[Miquel Àngel Luque i Marta Ordóñez]

Mascaretes, gel hidroalcohòlic, guants...i ara mampares de protecció. La desescalada ha disparat la demanda de les mesures de seguretat per part de comerciants i empreses que han començat amb la seva activitat econòmica. Tant és així, que hi ha escassedat de metacrilat per fer aquestes peces a l’Estat i proveir-se d’aquest material s’ha tornat un repte impossible. A més, s’ha revalorat un 70%. “Qui té metacrilat té or”, diuen els empresaris.

Com ja va passar amb els altres elements de protecció, la producció de mampares de metacrilat s’ha desbocat. A Sabadell, Imprima s’ha reconvertit i està utilitzant les seves màquines per produir aquestes mampares transparents de 3 mil·límetres de gruix. “No era el nostre punt fort, però ara sí”, admet la directora d’aquesta empresa, Núria Fontanet, que s’ha convertit en el 95% de la seva producció. Ara surten 100 mampares cada dia d’aquesta empresa.

L’èxit de la seva campanya de mailing ha fet que enviïn aquestes peces arreu de l’Estat. De fet, les últimes comandes han estat per a clients de la Corunya i Múrcia. El valor diferencial d’Imprima és que poden imprimir el logotip de l’empresa a les mampares. Per això, les venen a un preu de 65 euros en la seva mida estàndard de 95x75 centímetres.

Daniel Casadesús, d'Industries Disme, amb una mampara protectora / Lluís Franco

Daniel Casadesús, d'Industries Disme, amb una mampara protectora / Lluís Franco

En una situació semblant es troba Industrias Disme. Daniel Casadesús explica que l’empresa ja treballava amb aquest material, així que es va apostar per renovar el catàleg i oferir aquests productes de protecció. “El mercat ens ho demanava”, assegura  Casadesús. De fet, distribueixen 500 unitats diàries, que es mouen entre els 30 i els 150 euros, a grans cadenes de supermercats i moda, empreses d’hostaleria i oficines. 

El cas d’Ibérica de Embalajes Reunidos SA (Ibersa), de Barberà del Vallès, és diferent. Aquesta empresa familiar que es dedica al subministrament de tot tipus de material industrial s’han quedat sense els seus proveïdors europeus. “Ens hem hagut de moure molt i buscar-nos la vida per tenir material per vendre”, afirma Georgina Pinós. Per això, una base fonamental de la seva activitat és la de mampares divisòries. Recentment han venut un lot de mampares al Parlament fetes a mida. “Ara, el 95% que surt del que es lliura i es factura són EPIs”, assenyala Pinós.

Publicitat

El metacrilat, un bé molt preuat

L’increment desmesurat de la demanda ha provocat que la matèria primera amb què es fabriquen, el metacrilat, sigui un bé molt preuat. Tant és així que ara mateix s’ha exhaurit a Espanya, França, Itàlia i Portugal. “Acabo de trucar a Bèlgica i em diuen que tampoc no n’hi ha, sort que vam fer previsió i tenim estoc”, explica Fontanet. 

Casadesús afegeix el hàndicap de l’espera: “Si normalment arriben en quatre dies, ara l’espera es retarda fins al juny”, lamenta. En el cas d’Ibersa, Pinós afirma que “ens passem el dia parlant per trobar matèria primera”.

Protegir en 3-D

Daniel Montes i Alfons Palomares han començat a produir pantalles protectores  per nens i adults, a  través  de la Llibreria de l'Estudiant Alfil, en col·laboració amb Xavier Busom. Es tracta d'un disseny elaborat amb una impressora 3D. I, pel que fa al material, aquest EPI està fabricat amb filament de 3D i llàmines d'acetato.

"S'estan venent molt bé", explica Busom, que ja ha rebut una comanda de més de vint unitats. A un preu de 9,90 euros cadascuna, esperen vendre moltes més de cara als propers mesos. "El marge de benefici és molt reduït", assegura Busom. Segons els fabricants, es tracta d'un disseny pensat per tothom, especialment per persones que treballen de cara al públic i amb un sistema d'anclatge tou. Però també han pensat en els nens: "N'hi ha de diferents colors pels més petits".

Les mampares que estan creant amb una impressora 3D / Cedida

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top