Ciutat

L’Ajuntament s’ofereix com a mediador en el cas de la promoció de pisos de Can Llong

L’Ajuntament de Sabadell es presenta com a mediador entre  Can Llong 1952 Construccions i Promocions i les 36 famílies que esperen el seu pis, adquirits sobre plànol. Així ho ha avançat la regidora d’urbanisme Mar Molina en declaracions al D.S., després de mantenir una reunió telemàtica amb els veïns afectats. “No tenim cap indici que ens faci pensar que la construcció no continuarà endavant”, considera Molina. En aquest sentit, estaran en converses amb la promotora i els veïns, i es faran reunions entre totes les parts implicades per fer-ne un seguiment.

“Estem molt satisfets amb aquesta iniciativa”, explica una veïna afectada que va voler fer-se marxa enrere en la compra. “Suposa un aixopluc per tots nosaltres”, afegeix un altre dels afectats. En aquest sentit, Molina s’ha posicionat al costat dels futurs veïns: “Estem fent pressió perquè l’urbanització s’iniciï al mes de setembre, tot i que serà complicat per la pandèmia”, explica.

Es tracta d’una construcció que es va començar a vendre el 2017 i que els propietaris haurien d’haver adquirit al 2019, quan la immobiliària ja preveia tenir els pisos enllestits. No va ser fins al novembre de l’any passat quan la Junta de Govern Local va aprovar el projecte d’obres d’urbanització per a aquesta zona, que preveu l’allargament del carrer de Copenhaguen fins a la ronda d’Europa.

Fins que l’entorn no es comenci a urbanitzar, no es pot construir la promoció. “A hores d’ara, només ens falta el projecte arqueològic i un parell de detalls més per poder donar la llicència a la promotora”, justifica la regidora. Així, l’inici de les obres d’urbanització està en mans de la junta de compensació (els propietaris del solar), que ha de sufragar el cost de les obres. Incasòl, el principal posseïdor de la parcel·la, té ara la pilota sobre el seu teulat.

36 famílies exigeixen la construcció d’una promoció de pisos a Can Llong

Comentaris
To Top