Ciutat

36 famílies exigeixen la construcció d’una promoció de pisos a Can Llong

El 2017, 36 famílies signaven la compra dels seus pisos sobre plànol, ajornant els seus plans i expectatives per al 2019. Era aleshores quan la promotora preveia tenir aquesta promoció enllestida. Ben entrat el 2020, la construcció es troba en el punt de partida: sense un maó sobre el solar –ni llicència per fer-ho–, ni un entorn urbanitzat.

Es tracta de la construcció pendent del carrer de Copenhaguen, al barri de Can Llong, pisos de protecció oficial de promoció privada per als quals els futurs propietaris ja haurien pagat, com a bestreta, el 20% del preu final. “Estem parlant d’entre 35.000 i 40.000 euros”, expliquen veïns afectats. Pendents que s’urbanitzi la zona, els futurs propietaris exigeixen rapidesa administrativa per poder viure als seus pisos. “Moltes famílies vivim de lloguer i estem pagant fins a 1.000 euros, quan ja hauríem de ser a casa”, lamenta una futura propietària.

El solar de Can Llong on se situarà la nova promoció d’habitatges, similars als que es veuen a la dreta de la imatge / LLUÍS FRANCO

Des de l’empresa promotora, Can Llong 1952 Construcciones y Promociones, carreguen contra l’antic equip de govern: “Ho va endarrerir tot un any i mig, fins que l’entorn no estigui adequat, no podem construir-hi”, es defensen. De fet, per edificar-hi, és necessari que l’espai públic estigui condicionat i tingui instal·lats els serveis bàsics. De moment, les previsions són iniciar les obres tan aviat com comenci la urbanització del solar. “Hem arribat a un acord amb l’Ajuntament per començar a construir tan bon punt s’iniciïn les obres a l’entorn”, sostenen des de la promotora.

Allargament del carrer 

El novembre de l’any passat, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte d’obres d’urbanització per a aquesta zona, coneguda com a polígon II de Can Llong, que dona llum verda a l’allargament del carrer de Copenhaguen fins a la ronda d’Europa. Aquestes obres preveuen la pavimentació del terreny i la instal·lació de clavegueram, enllumenat, subministraments i recollida pneumàtica, entre altres, i es preveu que s’allarguin uns vuit mesos.

Serà la Junta de Compensació del Polígon II del Pla Parcial de Can Llong –formada per Can Llong 1952 Construcciones y Promociones, Ajuntament de Sabadell, Incasòl i Alice Invest, propietaris del solar– l’encarregada de sufragar el cost de les obres d’urbanització. L’obra, ara, està pendent d’adjudicació. Un cop s’iniciïn les obres a l’espai públic, es podrà edificar la promoció de pisos, ubicats a la parcel·la 20.3 i 20.4 d’aquest solar, entre el carrer de Venècia i el nou tram del carrer de Copenhaguen. Però encara no hi ha data. 

Mentre estan a l’espera, els veïns continuen pagant les seves quotes de lloguer o es resignen a viure a casa dels pares. Alguns volen fer marxa enrere, però expliquen que no poden fins que es vengui la seva part. D’altres, només volen desencallar la situació. Però tampoc descarten prendre mesures legals.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top