Ciutat

ERC planteja 182 propostes per fer un pla de xoc conjunt post-Covid

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez / LLUÍS FRANCO

Esquerra Republicana de Catalunya insta l’alcaldessa, Marta Farrés, a trobar consensos amb entitats i partits per dibuixar un pla de xoc conjunt. És la resposta dels republicans a la planificació que el Govern va presentar divendres, un document de 170 pàgines amb mesures concretes per reactivar la ciutat postpandèmia, i que s’està traslladant aquests dies a l’oposició i les entitats municipals per aprovar el juliol, a tot estirar, el pla definitiu.

És per aquest motiu que ERC ha enumerat unes 180 propostes per establir els criteris que al seu criteri caldria tenir en compte a l’hora de caminar cap a la recuperació econòmica i social de la ciutat. “Una vegada s’arriben a consensos, aquest document s’ha de donar als professionals perquè els puguin donar format de projectes i intervencions concretes que hauria de fer l’Ajuntament”, ha retret el portaveu del grup municipal, Gabriel Fernàndez, en una roda de premsa telemàtica feta aquest dilluns.

És per això que insten a crear el Pacte de Sant Roc, amb una Taula de Ciutat que compti amb la participació de partits i entitats. És per això que Fernàndez creu que cal preparar una proposta per traslladar en comú i trobar punts d’entesa entre tots els actors.

En el cas d’ERC, posen sobre la taula 182 propostes dividides en grans àrees. Així, en matèria de salut, plantegen actualitzar el pacte amb la Generalitat per dotar de més recursos el Taulí i els CAPs, i crear un servei digital de psicologia adreçat als joves amb una primera atenció en línia.

En l’àmbit econòmic, aposten perquè l’Ajuntament treballi en una prestació municipal universal per als autònoms, cercant línies d’ajuda de cara a assumir les seves quotes. De cara al comerç, plantegen que aquells amb més de tres treballadors i els mantinguin rebin ajudes durant un any sencer. I per evitar el màxim els efectes del tancament, també plantegen apostar pels productes de quilòmetre zero i el consum local.

Pel que fa a l’acció social, demanen posar en marxa el Consell d’Acció Social de Sabadell amb la Taula del Sensellarisme i la Infància, aprovat en el mandat passat, per poder actualitzar el pla estratègic de ciutat. També opten per implantar un sistema de tarifació social al bus local.

En matèria de cultura, educació i esport, opten per un paquet de mesures que impliquin combatre la segregació escolar. Així, també plantegen atraure nous sectors emergents vinculats al disseny, la moda o els continguts digitals.

Finalment, pel que fa a urbanisme, mobilitat, habitatge i medi ambient, aposten per generar més espais per a vianants, amb eixos i places cíviques, amb pacificació de carrers perquè la gent pugui passejar.

“És hora de multilateralitat, no d’unilateralitat, i de mirada llarga, toca repensar el model de ciutat per millorar el benestar de tothom i la vida a la ciutat, no només atendre l’emergència, la immediatesa”, ha afegit Fernàndez.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top