Esports

Laura Reyes avança que "tindrem millor esportista del 2019"

Laura Reyes al seu despatx del Departament d'Esports / Lluís Franco

En una entrevista concedida al Diari de Sabadell, la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Laura Reyes, reflexiona i fa balanç d'un primer any marcat per la irrupció de la pandèmia de la Covid-19 que ha paralitzat el món de l'esport. Un dels danys col·laterals ha estat la cancel·lació de la Festa de l'Esport Sabadellenc, un dels actes cabdals de l'àmbit esportiu de la ciutat, però Laura Reyes ha avançat que "estem treballant per conservar l’acte central que es feia al Teatre Principal. No tenim data, però la nostra intenció és proclamar el millor esportista de Sabadell del 2019 i les millors entitats de la manera que sigui. Tindrem millor esportista, això segur".

Com ha afectat la Covid-19 el teixit esportiu local? No ha pogut ser un any normal. La situació actual ha frenat el món de l’esport. Fa uns dies vaig mantenir una trobada telemàtica amb clubs i entitats i tots es van mostrar molt comprensius. La seva principal inquietud ara mateix és poder salvar els casals d’estiu, però ningú va exigir res ni va fer cap mena de pressió per tornar a entrenar o disposar d’instal·lacions municipals. Nosaltres, des del Departament d’Esports, farem tot el possible per facilitar la tornada a l’activitat. En el pla de xoc de l’Ajuntament també tenim prevista una convocatòria de noves subvencions per a la promoció de l’esport dotades de 135.000 euros i 50.000 per al femení, a més d’una aportació extraordinària de 30.000 euros per a l’esport escolar.

Un dels projectes importants era la construcció d’un pavelló als Merinals. Es podrà fer? Fa tres mesos tot anava segons el guió previst. Hem patit una emergència sanitària que ningú esperava i això ha afectat les previsions. S’hauran de prioritzar algunes coses. El pavelló dels Merinals era una de les prioritats del nostre programa. Es retardarà segur perquè tot s’ha paralitzat tres mesos, però intentarem seguir el full de ruta.

L’anterior regidora, Marisol Martínez, va fer una revolució. Manté vostè una línia de continuïtat? Com es troba el Clúster i la Fundació? Quan alguna cosa funciona diuen que no s’ha de tocar. Aquests dos eren projectes iniciats que anaven de la mà i la idea es manté. Quan va aparèixer la pandèmia estàvem treballant en el tema de la nova Fundació de l’Esport, i ara hi tornarem.

Publicitat

L’esport sabadellenc té una gran diversitat. Això és un avantatge o un inconvenient? Jo el compararia amb una prova de llarga distància. En el dia a dia de la regidoria d’Esports, el repte és anar superant murs i obstacles per avançar. Nosaltres lluitem perquè l’esport sigui important a la ciutat. Penso que Sabadell gaudeix d’una bona salut esportiva. Un 53 per cent de la població practica esport, tenim més de 250 entitats a gestionar i uns 40.000 usuaris setmanals a les instal·lacions de la ciutat. Aquestes xifres fan que la gestió sigui molt complex, però amb l'esforç dels professionals i tècnics del Departament i de les mateixes entitats aconseguim que el contacte sigui més fluid i es pugui respondre a la majoria de necessitats, sempre dins d'unes lògiques limitacions.

Té data la tornada de l’esport escolar? Com a presidenta del Consell Esportiu, la previsió és que els nens i nenes puguin tornar a la seva activitat normal el mes de setembre amb les mesures que calguin. Falta definir el com, però l’esport vol recuperar el pols.

Ara el Centre d'Esports es prepara per disputar un 'play-off'. L'ascens suposaria un impacte important per la ciutat, oi? És evident. El Centre d'Esports o el Club Natació porten el nom de la ciutat per l'estat espanyol i fins i tot en l'àmbit internacional i això ens omple d'orgull. Jo només he conegut l'actual junta directiva del Centre d'Esports i les relacions són molt cordials. Es pot parlar tranquil·lament i nosaltres farem tot el que estigui a les nostres mans per ajudar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top