Ciutat

Els museus reobren dissabte

Una de les sales del Museu d'Història / LLUÍS FRANCO

El Museu d’Art i el Museu d’Història tornaran a obrir les portes al públic dissabte, en l’horari habitual. És a dir, és de dimarts a dissabte, a la tarda de 17 h a 20 h, i el diumenge, al matí d’11 h a 14 h. Segueixen els passos de l’Arxiu Històric, que ja ha obert i que també estava tancat des de mitjan març a causa de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus.

Les visites individuals hi són permeses a qualsevol hora, sempre respectant el límit de l’aforament, que és del 33% de la capacitat. Els museus municipals van haver de frenar en sec la programació d’activitats que tenien previstes, i també l’obertura de cinc exposicions temporals. L’objectiu és tornar a programar el que hi havia previst quan la situació ho permeti.

Durant els tres mesos que han estat tancats, la vida dels museus no s’ha aturat, perquè s’hi han dut a terme tasques de documentació, recerca i preparació de les exposicions i d’activitats, s’ha enfortit la difusió dels seus espais per mitjans virtuals i han celebrat el Dia Internacional els Museus, el passat 18 de maig.

Una de les sales del Museu d’Art / LLUÍS FRANCO

Activitats d’estiu

Pel que fa a les activitats programades per a aquest estiu, el Museu d’Art farà visites guiades i itineraris per a grups, a càrrec de monitors especialitzats. Un cop acabada la visita, els participants podran accedir a activitats virtuals adaptades a nivells i edats. També hi haurà visites presencials autoguiades, en què s’ofereix la possibilitat de provar audioguies noves. Ja des de l’entrada, s’indicarà un itinerari amb parades a l’exposició permanent i a la Casa Turull, en què mitjançant el mòbil es pot accedir a la veu de diversos narradors. 

Per part del Museu d’Història, la programació consta de tres tipus d’activitats. En primer lloc, visites guiades a la Casa Duran i al Vapor Buxeda Vell. En segon lloc, diversos itineraris pel rodal, per conèixer l’Horta Major i l’origen de la nostra ciutat. I finalment, unes càpsules virtuals sobre l’exposició permanent per tractar les diferents etapes històriques que ha viscut Sabadell. 

Comentaris
To Top