Ciutat

L’associació gitana reparteix més de 200 lots d’aliments

“És un cop d’aire per a les famílies més necessitades del barri”. Gitanes, magribins, catòliques, evangèliques o atees, totes són benvingudes. A l’Església Evangèlica Filadèlfia de Torre-romeu, voluntaris del col·lectiu gitano repartien 120 lots d’aliments per tothom que ho necessités. També al culte de Can Puiggener s’ha fet un repartiment de més d’un centenar de bosses.

Es tracta d’una iniciativa promoguda pel col·lectiu gitano, l’associació Gitana de Sabadell i la col·laboració de la Federació d’associacions gitanes de Catalunya (FAGIC). L’objectiu, mitigar els efectes econòmics de la pandèmia: “El nostre col·lectiu s’ha vist especialment colpejat per aquesta crisi”, assegura José Heredia, copastor de l’Església i un dels promotors de la iniciativa. “I necessiten menjar”, diu.

Segons dades de la FAGIC, ja s’han repartit més de 700 tones de menjar arreu de Catalunya. Ara es comença a repartir a Can Puiggener, Torre-romeu i el cap de setmana arribaran a Ca n’Oriac. Però no descarten una nova tongada a altres punts de la ciutat i preveuen mantenir aquest voluntariat durant un parell de mesos.

Els lots a l’interior de l’Església Evangèlica / VICTÒRIA ROVIRA

Primera necessitat

Hi ha famílies que fa mesos que no han vist entrar ni un euro a casa. D’altres que han de racionar el menjar per poder alimentar els fills. “Les històries que ens arriben són molt dures”, assegura en José, que s’ha presentat com a voluntari. La María, per exemple, barreja la llet amb aigua de l’aixeta perquè els seus fills en puguin beure cada dia.

Pasta, arròs, oli, llet, verdures i conserves. A cada bossa, els voluntaris han incorporat productes bàsics del banc d’aliments que s’han anat repartint esglaonadament. En el cas de Torre-romeu, s’ha dividit el barri en quatre sectors i fan un registre. “Recollim els números de telèfon, dades i DNI i després els anem cridant per evitar cues al carrer”, explica una de les voluntàries.

De fet, els voluntaris són residents del barri que coneixen en profunditat les necessitats dels seus veïns i que fan el triatge per poder filtrar les

Un gra de sorra a Can Rull

L’associació de veïns de Can Rull ha fet, paralel·lament, una entrega de cinc contenidors de menjar per el Rebost Solidari, que reparteix lots a famílies del barri cada dijous. Es tracta del segon repartiment que fa l’entitat veïnal amb el pressupost destinat a la Festa Major de Can Rull, una compra valorada en més de mil euros. També s’ha ajudat de forma directa a algunes famílies que ho necessitaven a petició dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell.

El repartiment d’aliments al Rebost Solidari / CEDIDA

Comentaris
To Top