Ciutat

La Tarda Jove incorpora el WhatsApp per resoldre els dubtes sobre la salut sexual i reproductiva

Dues noies utilitzant el mòbil a Sabadell, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Els menors de 25 anys tenen a disposició un nou canal de WhatsApp per resoldre els dubtes que tinguin sobre la salut sexual i reproductiva. La unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Sabadell, al CAP Sant Fèlix, ha incorporat aquesta mesura al projecte Tarda Jove amb la voluntat de fer-lo més proper, immediat i atractiu per al jovent, alhora que es vol fomentar el seu ús.

La Tarda Jove suma així el canal digital al presencial que es fa cada dimarts laborable de 15 h a 19 h al CAP Sant Fèlix. L’atenció que s’ofereix és la mateixa en els dos llocs, de manera confidencial i gratuïta. Una llevadora rep els missatges dels usuaris i, segons el tipus de consulta i necessitat, dona resposta a través de la mateixa aplicació o mitjançant una trucada telefònica. Si cal, també es pot citar la persona a una visita presencial o derivar-la a un especialista del mateix centre, com psicòlegs o ginecòlegs.

Com hi puc contactar?

Per fer servir el WhatsApp, cal afegir als contactes del mòbil el número 634 66 70 19. Tanmateix, també es pot contactar amb el servei trucant al 93 728 44 44 o al 93 710 90 68. L’horari d’atenció és el mateix que per les visites presencials, dimarts de 15 h a 19 h.

L’ASSIR de Sabadell també dona atenció als veïns dels municipis de Castellar del Vallès, Polinyà, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès i Sentmenat. El servei de WhatsApp s’ha incorporat a tota la regió Metropolitana Nord, que inclou els Vallesos i municipis del Barcelonès i del Maresme.

Segons l’Institut Català de la Salut (ICS), les consultes més freqüents que fan els joves a l’ASSIR estan relacionades amb els mètodes anticonceptius i la prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS), el tractament de la contracepció d’urgència i la interrupció voluntària de l’embaràs.

Comentaris
To Top