Oci i cultura

L’OSV reconstrueix el pas Mozart a Praga

Concert de l'OSV al Principal, la setmana passada / LLUÍS FRANCO

L’Orquestra Simfònica del Vallès continua la 25a temporada de Simfònics al Palau iniciada aquest passat 26 de setembre amb un títol que recupera del passat exercici, postposat degut a l’aturada per la pandèmia: Mozart a Praga, amb la violinista austríaca afincada a Barcelona, Birgit Kolar, en la doble tasca de directora i solista.

A Praga, Mozart estrenà dues de les obres del programa: l’opèra Don Giovanni i la Simfonia N. 38 que du el sobrenom de la capital de l’actual Txèquia. En el melic del programa, el moviment més cèlebre del Concert per a Violí N. 5 “Turc”, traduït per Birgit Kolar, qui també conduirà l’orquestra des del faristol.

El concert es repetirà 4 vegades en només 3 dies: divendres 9 d’octubre (21h) donarà el tret de sortida a una nova temporada al Centre Cultural Terrassa; dissabte 10, tornarem al Palau de la Música Catalana, per oferir dos passis, a les 18.30h i a les 21.30h, tal i com vam fer en el concert inaugural; i finalment, diumenge 11, a les 18h, el Teatre Principal de Sabadell serà l’escenari que clourà aquesta mini gira del programa musical dedicat a Mozart i la seva obra centroeuropea.

Birgit Kolar, en una imatge d’arxiu / D.S.

Birgit Kolar, violinista i directora

Va néixer el 1970 a Waidhofen an der Ybbs (Àustria), on, a l’edat de sis anys, va començar a estudiar violí a l’escola de música local. Des del 1982, va estudiar a la Universitat de Música de Viena amb el concertino de l’Orquestra Filharmònica de Viena, Rainer Küchl, i el seu assistent, Jela Spitkova. Va continuar els estudis amb Wolfgang Schneiderhan a Lucerna, amb Robert Masters a Londres i amb Josef Luitz a Viena.

Comentaris
To Top